DOLAR 32,2662
EURO 35,0671
ALTIN 2.466,25
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

1 sterlin’lik Xiaomi telefonlar krize neden oldu!

14.11.2018
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi bildiğiniz üzere global pazarda daha fazla yer edinmek amacıyla, İngiltere’ye resmi olarak giriş yaptı. Bunu oldukça çılgın bir kampanya ile kutlamak isteyen Xiaomi, Mi A2 ve Xiaomi Mi 8 Lite modellerini tam olarak 1 sterline yani yaklaşık olarak 7 TL’ye satışa sundu.

Fakat söz konusu kampanyada önemli bir detayı es geçen Xiaomi, toplamda 1 sterline toplamda 10 adet telefon Mi 8 Lite ve Mi A2 modeli satacağını kullanıcılarına söylemeyi unutunca, olanlar oldu. Kampanya ile tüm akıllı telefon kullanıcıların dikkati çekmeyi başaran Xiaomi, ufak çaplı bir krize neden oldu diyebiliriz.

Xiaomi’nin çevrimiçi mağazasına adeta akın  binlerce kullanıcı  ”Stoklar Tükendi” tükendi seçeneği ile karşılaşınca,  ürünleri satın alamadı ve teknoloji devini adeta mesaj yağmuruna tuttu.

Sonrasında ise yaşanan kullanıcıların büyük bir tepkisi ile karşılaşan Xiaomi, İngiltere’deki resmi Twitter hesabı üzerinden bir özür mesajı yayınladı.

A statement to our Mi Fans: pic.twitter.com/Ij2jmrinaN

— XiaomiUK (@XiaomiUK_) November 12, 2018

Yayınladığı özür mesajında kampanya dahilinde 10 adet telefon sattıklarını ve bu kişilerin rastgele seçildiği belirtiyor. Fakat Xiaomi İngiltere’deki kullanıcılarını çekiliş konusunda uyarmadığı da ortaya çıktı. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşünceleriniz aşağıdaki yorum kısmından aktarabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.