DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Zorlu maçın kazananı Trabzonspor oldu

19.05.2019
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Uğur Aktan’ın haberine göre şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi iddiasını son haftaya taşımak isteyen Beşiktaş ile üçüncü sırayı kovalayan takipçisi Trabzonspor’un kapışması nefesleri kesti. Heyecanın son ana kadar sürdüğü karşılaşmada ev sahibi ekip üç puanı kazanan taraf oldu. Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte Trabzonspor’un müthiş baskısı sebebiyle Beşiktaş kendi yarı alanından çıkmakta dahi zorlandı. Sahanın her alanında etkili olan bordo-mavililerde Sosa’nın organizatörlüğünde Nwakaeme, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü durdurmakta oldukça zorlanan siyah-beyazlılar 30. dakikadan sonra topla oynama yüzdesini biraz yükseltebildi. Hücumda etkisiz kalan Şenol Güneş’in öğrencilerinin ilk yarıda akılda kalan tek atağında Burak Yılmaz’ın şutunu Uğurcan Çakır kurtardı.

Yazıcı çalıştı

Şenol Güneş ilk yarıdaki etkisiz futboldan sonra ikinci devreye iki değişiklikle birden başladı. Medel’in yerine Necip’i oyuna alan Güneş, Adriano’nun yerine de Kagawa’yı sahaya sürdü. Ancak bu hamle de Beşiktaş’ı kendisine getiremedi. Abdükadir Ömür yaklaşık 40 metre sürdüğü topu Novak’ın kafasına kondurdu ve gol geldi: 1-0. Beşiktaş golden sonra topla daha çok oynayan taraftı. Kagawa 74’te skoru eşitleyen golü attı: 1-1. Bu golden sadece üç dakika sonra Trabzonspor tekrar öne geçti. Yusuf Yazıcı önce kendi yarı sahasında Kagawa’dan topu kaptı. Abdülkadir Parmak’tan tekrar topu alan genç yıldız, meşin yuvarlağı Karius’un uzanamayacağı köşeye gönderdi: 2-1. Kalan dakikalarda skor değişmedi ve Beşiktaş’ın hem şampiyonluk hem de Devler Ligi umutları Karadeniz’de batmış oldu.

Yazıcı pırıl pırıl

Yusuf Yazıcı bu sezon çıkışını artırarak devam ettirdi. Dün de müthiş bir gol atan futbolcu, ligde forma giydiği son 4 maçta 3 defa ağları havalandırdı. Futbolcu oyundan alınırken tribünlerden alkış tufanı koptu. Yusuf maçın ardından oynadığı kolbastıyla bu konuda da futbolda olduğu kadar becerikli olduğunu ortaya koydu.

Golcü sol bek

Trabzonspor’un Çek savunma oyuncusu Filip Novak gollerine devam ediyor. Bordo-mavili takımın sol beki, Beşiktaş karşısında fileleri havalandırarak ligde 5. golüne ulaştı. Novak bu sezon takımının özellikle üç büyüklerle yaptığı maçlardaki futboluyla dikkat çekerken Trabzon’da 2-1 kazanılan karşılaşmada da F.Bahçe’ye de gol atmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.