DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Zoom için risk çanları çalıyor! Yeni iddialı rakip

09.06.2020
A+
A-

Corona virüsü tamamen yaygınlaşan evden egzersiz modeli, çoğu şirketin gözdesi hâline geldi. Bu bağlamda Zoom, Microsoft Team ve Google Meet gibi video konferans uygulamaları da popülerliğini artırdı.

Zoom’un emniyet konusunda yaptığı hataları tek tek tahlil eden Say Namaste yönetimi, keza iOS platformunda ayrıca de Android platformunda yer alıyor. Google Play Store’da çoktan 100 bin defa indirilme barajını geçen dilekçe oldukça gösterişli.

Hem birçok kullanıcının Zoom’un güvenlik konusundaki hatalarından şikayetçi olduğunu düşünen Say Namaste, Hindistan’ın siyasetçileri göre da destekleniyor.

Önceden yalnızca bir tarayıcı üzerinden kullanılan bu plaform, bundan böyle mobil cihazlarda da hizmet veriyor. Peki Zoom alternatifi dilekçe neler sunuyor? Kendisinin özellikleri Zoom’u aratmayan cinsten.

Say Namaste için çalışan yöneticiler; aileleri, arkadaşları ve akranları ile görüşmek isteyen kullanıcıları bu uygulamayı kullanmaya ziyafet etti. Diğer tüm video konferans programlarında olduğu gibi bu uygulamada da temel özellikler yer alıyor.

Ekran paylaşımı, sohbet geçmişi, doküman paylaşımı, PDF desteği, sunumları okuma ve medya dosyalarını paylaşma gibi seçenekler ile karşımıza meydana çıkan Hindistanlı yazılım, kullanıcıları tescil işlemi için zorlamıyor. Kayıt olmayan kişiler de bu yazılımı kullanabilir.

Sanskritçe anlamı selamlama tahsis etmek ve boyun eğmek olan Namaste, yazılımsal anlamda özel bir anlama sahip yok. Son olarak bu yazılımın ayrıca tarayıcı versiyonunda hem de mobil versiyonunda bir toplantıya maksimum 50 kişi katılabiliyor.

Say Namaste yöneticileri, bu sınırın yakında 100 kişiye yükseltileceğini açıklama etti. Zoom alternatifi dilekçe olarak adlandırılan bu yazılımın iOS versiyonuna “buradan“ ulaşabilirsiniz. Kendisinin Android sürümü ise “burada” yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.