DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Zoom açıkladı: Ücretsiz üyeliklere ne olacak? Video konferans uygulaması olarak hizmet veren Zoom, ücretsiz sürüm için nihai kararını açıkladı. Ücretsiz…

03.06.2020
A+
A-

30 Mayıs 2020 tarihinde sadece Zoom’a kazanç karşılayan kullanıcıların korunacağını açıklayan Alex Stamos’un açıklamaları büyük bir tepki ile karşılandı. Video konferans uygulamasının CEO’su Eric Yuan, gelen tepkilere cevap verdi.

Uçtan uca şifreleme sisteminin kullanılacağını söyleyen Yuan, Zoom’un kötü niyetli kişilerin eline geçmesini istemediğini belirtti. Ayrıca hukuki sorunlar ile de mücâdele etmek istemediğini açıklayan CEO, bu konu hakkında aldığı kararı şu sözler ile açıkladı:

“Bedava üyeliği tercih eden kişilere uçtan uca şifreleme sistemini kullandırtmak istemiyoruz. Bazı insanların Zoom’u kötü amaçlarla kullanması durumunda FBI ve yerel kolluk kuvvetleri ile yardımlaşmak istiyoruz.”

Hatırlanacağı üzere WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme yöntemini kullanan bir takım platformlar, kötü niyetli mesajların kaynağını saptama edemediği için birçok ülkede çözümleme altına alınmıştı. Zoom yönetimi daha pozitif tepki çekmek istemiyor.

Dünya çapında faaliyet göstermeye devam etmek için lokal yasalara aktarmak istediğini söyleyen Eric Yuan, kurallara uymayan kullanıcıların ihbar edilmesini istiyor. Zoom ekibinin güvenlik danışmanı Alex Stamos, Twitter hesabından bu konu hakkında istikrarlı olduğunu belirtti.

Zoom ücretsiz

Alex Stamos; Zoom’un toplantıları izlemediğini, toplantıları dinlemediğini ve gelecekte de böyle bir olayın yaşanmayacağını ifade etti. Emniyet danışmanı, Zoom’un hedefini “daha kuvvetli bir güvence veren uçtan uca şifreleme çözümü sağlamak” olarak açıkladı.

Zoom’un güvenlik sorunları ile de ilgilendiğinin altını çizen Stamos, suçluların yakalanması için ne gerekiyorsa yapılacağını da açıklama etti. sonuç olarak bedava sürümü tercih eden kullanıcılar, uçtan uca şifreleme sistemi kadar korunmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.