DOLAR 32,2614
EURO 34,7479
ALTIN 2.395,36
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Zincir marketlerden soruşturma tepkisi

01.06.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç, zincir marketlere dönük ikinci soruşturma açıklama açıklamaları nedeniyle Rekabet Kurumu Başkanı’na tepki göstererek, “Henüz ortada bir şey yokken bir istikamet çizmeye çalışmasını doğru bulmuyorum.” dedi.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, nisan ayı başında yaptığı açıklamada, zincir marketlere yönelik ilkinden daha büyük, ikinci bir soruşturmanın ilerlediğini, bu soruşturmada kartel ve yeniden fiyat belirleme iddialarının olduğunu söylemişti. Küle, üç büyük grubun uzlaşma başvurularını reddettiklerini belirtmişti.

Kurum, 5 zincir markete geçen yıl kartelleşme suçlamasıyla 2,7 milyar liralık rekor ceza kesmiş, marketler konuyu yargıya taşımıştı.

‘DÜNYA BÜYÜK BİR GIDA KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA’

Perakende Günleri 2022 kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykaç, gıda krizine de değinerek “Buradan dünyaya ve özellikle de G20 ülkelerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bu süreç için de bir araya gelin ve pandemideki ortak mücadeleyi tüm insanlığı etkileyen gıda krizini çözmek için bir kez daha ortaya koyun. Dünya büyük bir gıda kriziyle karşı karşıya” dedi.

“Yaşanan bu zorlu süreç aynı zamanda dünyanın da sorunu olmaya devam ediyor” diyen Aykaç, “Gelişmiş ülkeler dahil tüm ülkeler, gıda kıtlığı sürecini nasıl kısa zamanda ve an az zararla atlatırım telaşına girmiş durumda” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.