DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Zeta Markets, Solana Tabanlı Z Token’ı Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Zeta Markets, Solana tabanlı Z Token’ı piyasaya sürme planları yapıyor. Kripto para dünyasında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Detaylar için hemen tıklayın!

09.04.2024
A+
A-

Zeta Markets, kripto sürekli ticareti için Solana merkezli merkezi olmayan bir borsa olarak faaliyet göstermektedir. Şimdi ise “yönetişim” tokenı Z’yi piyasaya sürmeye ve toplam arzın 1 milyar olduğu Z Token’ın %10’unu, yani 100 milyon tokeni airdrop ile dağıtmaya hazırlanıyor. Zeta’nın kurucusu Tristan Frizza, token lansmanının ve airdrop’un önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklediğini belirtmiştir.

Z Tokeni Solana’da Oy Emanet Modeline ‘Öncülük’ Edecek

Zeta, Z tokeninin Solana’da oy emanet modeline öncülük edeceğini açıklamıştır. Bu model, Curve’ün Ethereum’da benimsediği bir sistemdir. Token sahipleri, tokenlarını belirli bir süre boyunca kilitleyerek oy gücü kazanabilirler. Zeta, token lansmanının ardından Z’nin toplam arzının %30’unun yapıcı ve alıcı traderları teşvik etmeye yönelik olacağını belirtmiştir.

Zeta, Solana L2’yi Yayınlayacak

Zeta, Solana L2'yi Yayınlayacak

Zeta, token lansmanının ardından bu yıl içinde Solana Katman 2 rollup’ını yayınlamayı planlıyor. Bu rollup, Solana üzerine inşa edilecek olan ilk DeFi Katman 2 projesi olacak. Frizza, Solana Katman 2’nin daha hızlı mutabakat süreleri ve daha düşük DA maliyetleri sağlamayı amaçladığını belirtmiştir. Aynı zamanda, Solana Layer 1’deki tıkanıklık sorunlarının da hafifletilmesini hedeflediklerini ifade etmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.