DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Zeliha Aksaz Şahbaz’dan Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı Açıklamaları

Zeliha Aksaz Şahbaz, hemşirelik ve ebelik mesleği üzerine düzenlediği çalıştayda önemli açıklamalarda bulundu. Meslek gelişimi ve eğitimi konularında güncel bilgiler ve yenilikçi yaklaşımlar için çalıştay detaylarını keşfedin.

01.08.2024
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz’dan Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı’nda Açıklamalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz'dan Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı'nda Açıklamalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, düzenlenen ‘Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı’ sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Şahbaz, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) “Bir hekim için 3 ile 5 arasında hemşire olması gerekir” ifadesini hatırlatarak, ülkemizde mevcut hemşire sayısının bir hekim için 1,2’nin altında olduğunu belirtti.

Bu çalıştay, CHP’nin sağlık alanından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz’ın koordinasyonunda, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya, CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Nazan Karacabey ve sağlık alanında faaliyet gösteren çeşitli sendika temsilcileri katılım sağladı.

Şahbaz, sağlık hizmetlerindeki randevu sistemindeki sorunların, hizmetlerin kilitlenmesine yol açtığını vurguladı. “Koruyucu sağlık hizmetlerinin göz ardı edilmesi, sağlık hizmetlerinin ticari bir meta haline dönüşmesi, yataklı ve 2’nci, 3’üncü basamak sağlık hizmetlerinin göz önüne alınması sonucunda artan sağlık talebiyle sağlık sistemimiz maalesef içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir.” şeklinde konuştu. Ayrıca, yoğun iş yükü ve kısa muayene sürelerinin, sağlık hizmetlerine erişimde oluşturduğu engellere dikkat çekti ve “Sağlık sistemimiz, sağlıkta şiddet ile yüz yüze gelmektedir.” dedi.

Çözüm Önerileri Üzerine

Şahbaz, hemşirelik mesleğinde yaşanan istihdam yetersizliği ve olumsuz çalışma koşullarını eleştirerek, “Bugün burada hemşirelik mesleğinin icrasına yönelik sorunları, iş yükünü ve yönetim ile bilimsel çalışma önündeki engelleri tartışacağız. Artan iş yükü nedeniyle hemşirelerimizin ve ebelerimizin tükenme noktasına geldiğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı. DSÖ’nün önerdiği hemşire-hekim oranının ülkemizde sağlanamadığını vurgulayan Şahbaz, “Bunun, sağlık hizmetlerimizin tıkanmasında en önemli unsurlardan biri olduğunu biliyoruz. Bu nedenle burada, yaşadığımız sorunları dile getirmek ve çözüm önerilerimizi geliştirmek amacıyla bir araya geldik.” diye ekledi.

Bu çalıştayın, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma yönünde atılan önemli bir adım olduğunu belirten Şahbaz, hemşirelik ve ebelik mesleğinin önemine dikkat çekti ve tüm paydaşların katkısıyla etkili çözümler üretileceğini umduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.