DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 23°C

Zamanı durdurun: Cildinizin yaşlanmasını bu yöntemler ile engelleyin

15.06.2020
A+
A-

Zamanı yavaşlatın

Yaşlanma kaçınılmaz, yaşlandıktan sonra “antiaging” işlemler de muhtemel. Fakat çoğu zaman tüm metotlara karşın zamanı geriye doğru olmak, ayrıca de doğal bir görünüşe sahip olarak çok da basit değil. Peki zamanı yavaşlatmaya ne dersiniz? Bunun için deri yaşlanmasındaki on özel noktayı aydınlatalım.

Zamanı durdurun: Cildinizin yaşlanmasını bu yöntemler ile engelleyin

1. Nem

Cilt, deri altı neredeyse bir çiçek bahçesi gibidir. Ahenkli sulanması gerekir. Cilt kuru kaldıkça daha seri yıpranır. Peki cilt ve deri altı nemini nasıl temin etmek lüzumlu?

a. İyi bir nemlendirici şart
Ürüne karar vermek için idealde bilgisayarlı deri analizi yapılmasında üstünlük var. Belki kesin olmayan iseniz bu takdirde olağan çiltler için olan bir nemlendirici tercih edilebilir.

b. Tatmin Edici su tüketimi kayda değer
Günlük aktivite miktarınıza emrindeki olarak 2-3 litrelik su içilmesi afiyet bir deri metabolizması için manâlı

c. Nem enjeksiyonu
Yılda bir veya iki kere yaptırdığınızda cilt altı hidrasyonunu sağlayan bir kullanım, yerinde dozda yapıldığında deri yaşlanmasında keskin yavaşlatıcı özelliğe sahip. Kullanılan mahsul, tedarik ve yapılış şekli başarının anahtarı olacaktır.

d
. Saf DNA enjeksiyonu
Saflaştırılmış DNA enjeksiyonları deri altının nemlenmesi, beslenmesi ve kolajen üretiminin tetiklenmesini eşzamanlı olarak sağlar.

2. Temizlik

Derinin uyumlu olarak profesyonel temizliği, üstteki tabakaların üzerinde biriken partikülleri uzaklaştırır ve yaklaşık olarak derinin nefes almasını sağlar.

a. Profesyonel temizlik
Pandemi döneminde püskürtmeli veya vakumlu sistemler seçim edilmez. Bunun yerine manuel uygulamalar, maske ve fototerapiler ön plana çıkar.

b. Yüzeyel kimyasal peelingler
Meyve asitleri ilk önce edinmek üzere, nötrralize edilmiş asitler ile yapılacak hafifi peeling işlemeri yüzey temizliği için seçim edilir.

c. Nanolazer peeling.
Lazer yardımı ile gerçekleştirilecek yüzeyel peeling işlemleri hem üst tabakayı temizler keza de sağladığı dikkat ile derinin yenilenmesini sağlar. Bu başvuru formu bununla birlikte kollajen üretimini de arttırır.

3.Yararlı bakteriler
Bedenimizde kendi hücrelerimizin 10 katı değin yaşamış baçkı canlıları barındırıyoruz. Bu canlı organizmaların yardımcı olanlarına probiyoikler denilir. Probiyotikler sadece deri sağlığı için yok bütün gövde fonksiyonlarımız için önemli.

a. Probiyotik takviyesi
Beşyüzün üzerinde yararlı mikroorganizma çeşidi var. Bunlardan deri için faydalı olanları ağızdan yardım olarak edinmek önerilir.

b. Probiyotikli kozmetikler
Probiyotikli kozmetik kullanımı genç, parlak, canlı bir cilt görüntüsünde yararlı. Değişik markalara ait probiyotik destekli serum ve kremleri bulmak muhtemel.

4.Kollajen

Deri ve cilt altının elastikiyetini, diriliğini ve güzelliğini kollajen dokumuzun kalitesine borçluyuz. Ne yazık oysa 20 li yaşların sonlarından itibaren derialtı kolajen miktarımız azalmaya başlıyor. Bunu yerine koyacak girişimler bu açıdan önemli.

a. Kolajen takviyesi

Kürler halinde kolajen takviyelerinin C vitamini ve hyaluronic asit ile birlikte alınması derimizin daha canlı olmasını sağlar.

b. Nanolazer peeling

Lazer yardımı ile gerçekleştirilecek yüzeyel peeling işlemleri keza üst tabakayı temizler keza de sağladığı uyarı ile derinin yenilenmesini sağlar. Bu dilekçe aynı zamanda kollajen üretimini de arttırır.

c. Saf DNA enjeksiyonu
Saflaştırılmış DNA enjeksiyonları deri altının nemlenmesi, beslenmesi ve kolajen üretiminin tetiklenmesini eşzamanlı olarak sağlar.

d. BBL

Geniş spektrumlu ışık teknolojisi deri altına hasar vermeden dikkat sağlayarak yeni kollajen oluşumunu arttırdığı gibi DNA üzerindeki yaşlanmaya emrindeki bozulmaları da kısmen geri çevirir. bu nedenle kalıtımsal gençleşmedeki tek teknoloji olarak bilinir.

e. Yeni cins radyo frekans
Yeni cins radyo frekanslar eski teknolojilerden adamakıllı bambaşka. Bunlarda dokular daha saryaratmadan kolajen üretimini tetikliyorlar.

f. Kollajen indüksiyon tedavisi
Üç öbür ürün enjekte edildiklerinde değişen oranda kollajen oluşumunu tetiklemektedir. Kolajenin dükleyen bu enjeksiyon malzemeleri enjekte edildikleri bölgede deride kalınlaşma, elastikiyette çoğaltma ve genel deri kalitesinde çoğalma sağlar.

5. Proteinler, mineraller ve vitaminler

Deri deri altının beslenmesi ve dinç yapısı için önemli yapıtaşları var. Bunlar arasında vitamin, mineral ve proteinleri akılda yakalamak gerekli.

a. Vitamin enjeksiyonlar. Ilk Önce C ve B vitamini elde etmek üzere cilt altı vitamin enjeksiyonları deri yaşlanmasının yavaşlatılmasında yararlı gözüküyor.

b. Mineral enjeksiyonları. Çinko, Bakır, selenium gibi eser elemenlerin düşük miktardaki kombinasyonları derinin parlaklığı ve renginin açıklığı için yararlı.

c. Protein enjeksiyonları. DNA proteinlerinin verilmesi en çok seçim edilen usul. Bunlardan da saflaştırılmış proteinler daha başarılı sonuçlar veriyor.

6. Hyalüronik asit

Derimizin dinç ve diri görüntüsünde rol alan önemli faktörlerden biri de içeriğindeki hyalüronik asit denilen şeker yapısındaki esas inşa taşı. Bu temel inşa taşı da 30’lu yaşlarla birlikte bariz olarak azalmaya başlıyor. bu nedenle eksilenleri yerine ayarlamak yaşlanma sürecinin kontrolunde manâlı.

a. Dolgudışı hyalüronik asit

Yılda bir ya da iki kez yaptırdığınızda cilt altı hidrasyonunu sağlayan bir kullanım. Yerinde dozda yapıldığında deri yaşlanmasında belirgin yavaşlatıcı özelliğe sahip. Kullanılan ürün, tedarik ve yapılış şekli başarının anahtarı.

b. Dolgu amaçlı hyalüronik asit

Hyalüronik asit dolgular yaş alma sürecinin iyi yönetilmesi ve güzelleşmedeki en önemli yol arkadaşımız. Dolguların kalitesi ve kullanış şekli fazla manâlı. Abartılı sonuçlardan sakınmak için nokta lifting teknikleri seçim edilebilir. Destek noktalarına bahşedilen dolgular hem azalan hyalüronik asit açısından ayrıca de derinin taşıyıcı desteğinin arttırılması açısından kritik.

7. Elastikiyet
Derimiz kolajen ve elastinlifleri yıpranması ile vakit içerisinde sarkmaya başlar. Bu kompleks süreçte yumuşak dokuda azalama, cilt altının yeterli beslenmemesi, neminin eksilmesi de rol oynar.

a. BBL
Geniş spektrumlu ışık teknolojisi deri altına hasar vermeden dikkat sağlayarak yeni kollajen oluşumunu sağlar, buna başlı olarak kaybolamaya başlayan esnekliği geri kazanmak olasıdır.

b. Danish Skin
Fraksiyonel bir alıcı laser olan bu teknolojide üstteki tabakadan yapılan atışla cilt altına ulaşıp yaratılan hasarla sıkılaşma ve doku üretimi sağlanır.

c. Fibroblast kültürü
Kök hücreli diye bilinse de hakiki adı fibroblast kültürü olan bu uygulamada kişiden alınan cilt parçasından kollajen üreten hücreler ayıklanmakta ve tekrar kişinin kanından elde edilen artma faktörleri ile çoğaltılmaktadır. Yaklaşık 4-5 haftada çoğaltılan bu hücreler her yerde kişiye enjekte edilerek kollajen üreten gözenekli olan sayısında bir çoğalma sağlanır.Böylelikle esneklik kazanımı elde edilir.

d. Strawberry Lift
İki ayrı enerjiyi, düşük doz lazer ve sessiz ultrason, beraber kullanan bu teknoloji özellikle boyun bölgesi elastikiyet kayıplarında çok başarılı. Hem yağ tabakayı azaltıp keza de sarkıklığı azaltması sebebiyle bilhassa İngiltere’de fazla takdire değer bu teknoloji de esneklik denilince akıla gelen cihazlardan.

8. Yıpranmayı yansıtan duygular

Derimizde ve aşağıda eskime süreci başladığında hemencecik ihtiyar gözükmüyor uzatma bize bir takım sinyaller vermeye başlıyor. Olmadığımız halde bitkin musun, üzgün müsün, ya da kızgın mısın, sorularını almaya başladıysak bu yıpranmanın belirginleşdiğinin manâlı bulgusu. Bu noktada bundan böyle mutlaka tedbir almak gerekli. Duyguların az kalsın olumsuzdan olumluya çevrilmesi muhtemel ancak çoğunlukla bir kombinasyon tedavisi ile. Alt ki önce bir koşul değerlendirilmesi lazım. Yani yaşınıza ve güzelliğinize bir check up yapmak zorunlu.

a. Bilgisayarlı deri analizi
Güzellik ve aşınma check upında en önemli unsurlardan biri. Deri ve cilt altının özelliklerini skorlayan ve aynı zamanlı olarak cilt yaşını gösteren bu teknoloji ihtiyaçlarınızı belirlemede en önemli yol göstericilerden.

b. Facemotion analizi
Yüz tanınma teknolojileri kullanılarak yapılan bu değerlendirmede yüzdeki negatif ve olumlu duygular değerlendirilmekte ve yapılması gereken işlemler hakkında tavsiyelerde bulunulmakta. Bir Türk teknoloji firması göre gerçekleştirilmiş olan bu inceleme keza Pratik hem de fazla yardımsever.

c. 3D volüm analizi
Üç boyutlu değerlendirmeler bundan böyle estetiğin vazgeçilmez bir parçası. Yapay zeka teknolojilerinin de kullanılması ile yalnızca derinin değil tüm katmanları değerlendirilmesi olası.

9. Renk
Derinizin eşit bir renge sahip olması onun sağlıklı olduğunun bir göstergesi olduğu gibi, öbür renk bozuklukları göstermesi de hem yıpranmanın bir kanıtı olduğu gibi bununla beraber bazı hastalıkların da işareti olabilir.

a. BBL
Geniş spektrumlu ışık teknolojisi cilt altına hasar vermeden dikkat sağlayarak yeni kollajen oluşumunu sağlar. Özel filtreler kullanıldığında bu teknoloji aynı zamanda yıpranmaya emrindeki ortaya meydana çıkan kahverengi lekelerin tedavisinde de kulllanılır. Özellikle yaşlanmaya ast ortaya çıkan renk koyulaşmalarında fazla etkin bir tedavidir.

b. Cosmelan
Yaşlanmadan daha çok güneş ve hormonların etkisi ile ortaya çıkan renk koyulaşmaları için tercih edilir. Tatbik protokolü ve öncesinde yapılması gereken hazırlık kadar sonrasında güneşdenkorunma şekli de önemlidir.c. Coolaser. Erbium lazer ile yapılan ablatif bir uygulamadır. Deri üst tabakasındaki leke ve düzensizlikleri azaltır. Standart lazerlere kadar fazla daha hızlı atış yaptığı için çevresinde ısıya alt yanık oluşturmaz.d. Renk açcı enjeksiyonlar. Diğer yöntemlere göre etkinlikleri daha eksik olmakla beraber kombinasyon olarak seçim edilebilirler. tek başına kullanıldıklarında probiyotik takviyeleri veren kaçıcı kozmetikler beraberinde verilmelidir.

10. Damarlar
Derimiz yaşlandıkça inceliyor ve damarlar daha bariz ayla geliyor. Güneş hasarı, aşırı hassas deri yapısı veya genetik özelliklerde bazen damar yapısının yüzeysel olmasına ve genel bir kırmızılığın derimize hakim olmasına neden oluyor. Derimizin aşırı kansız olmasını istemediğimiz gibi gereğinden daha kırmızı görünmesi de tercih edilmez. Bu kırmızılıların öncelikle bir dermatolojik hastalığın belirtisi olmadığıını saptamak gerekir. Kalın ve keskin damarlar özeliikle bacaklarda mevcutsa bu takdirde de Damar Cerrahisi ile dolaşım sistemi gözden geçirilmelidir.

a. Copper Bromide lazer 
Derideki kırmızılıkların ve damarların azaltılmasında etkili bir yöntemdir. Kırmızı yüz diye bilinen durumda aşamalı olarak kızarıklıkların teftiş altına alınması ve derinin daha dinç bir görüntüye ulaşmasını sağlar.

b. Skleroterapi

Damar içerisine çok ince iğneler ile girilerek damar kapatıcı bazı ilaçlar enjekte edilir. Bu operasyon yüzeyel damar problemleri için kullanılabilir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.