DOLAR 32,5575
EURO 34,8784
ALTIN 2.436,85
BIST 9.708,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yüzünüzü kurutmak için asla havlu kullanmayın! Akne ve sivilcelerin kaynağı

26.03.2021
A+
A-

1. Sivilceye neden olurABONE OL

1. Sivilceye neden olur

Yüzünüzü havluyla kurutmak, cildinize sandığınızdan daha fazla zarar verebilir. Havlular harika bakteri tuzaklarıdır ve onları genellikle havanın nemli olduğu banyoda sakladığımız için bakterilerin büyümesi için mükemmel ortamı yaratır.

Havluyu yüzünüze sürdüğünüzde, tüm bu bakterileri doğrudan cildinize taşırsınız. Bu da gözeneklerinizin tıkanmasına ve akne problemine neden olur. Yüzünüz için vücudunuzu kurutmaktan ayrı bir havlu kullanıyor olsanız bile, muhtemelen her gün yıkamıyorsunuzdur ve istenmeyen bakteriler yine de cildinize temas edecektir.

2. Cildiniz daha çabuk yaşlanabilir

2. Cildiniz daha çabuk yaşlanabilir

Kumaş banyo havluları yüzünüz için çok serttir. Onları kullanmak cildinizde küçük yırtıklar oluşturarak onu enfeksiyonlara ve kırışıklıklara karşı savunmasız hale getirebilir. Havluları ne kadar çok yıkarsanız, kumaş o kadar kırılgan hale gelir ve oluşturdukları sürtünme cildiniz için çok fazla olabilecek bir peeling görevi görür.

3. Cilt bakım ürünlerinin etkinliğini azaltır

3. Cilt bakım ürünlerinin etkinliğini azaltır

Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurutmak doğal bir şey gibi görünse de gerçekte cildinizin uyguladığınız ürünlerden en iyi şekilde yararlanmasına izin vermez. Nemlendiriciniz, yüzeyindeki tüm su buharlaşmadan önce cilde daha iyi nüfuz edecektir. Havlu kurutmayı atlamak, cilt bakım ürünlerinizin cildinizin genç ve parlak görünmesi için ihtiyaç duyduğu nemi hapsetmesine olanak tanır.

4. Cildinizi tahriş edebilir

4. Cildinizi tahriş edebilir

Hassas bir cildiniz varsa, havlu kullanmak yüzünüzü kurutmak için en iyi seçenek olmayabilir. Çoğu havlu kumaşı cilt üzerinde çok sert olabileceğinden, yüzünüzü onlarla silmek ciltte kızarıklık ve tahrişe neden olabilir.

5. Cildinizi yağlandırabilir

5. Cildinizi yağlandırabilir

Kulağa çelişkili gelebilir, ancak cildinizi kurutmak onu daha yağlı hale getirebilir. Pürüzlü havlular cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu doğal yağları uzaklaştırabildiğinden, cilt yüzeyinin altındaki yağ bezleri kuruluğu dengelemek için daha fazla yağ üretmeye başlar. Bu da cildi fazla yağlı hale getirir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.