DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Yüzüklerin Efendisi ve Avengers’ın Unutulmaz Görsel Efektlerini Hazırlayan Şirket, Unity’ye Satıldı: İşte Dudak Uçuklatan Satış Bedeli

12.11.2021
A+
A-

Yüzüklerin Efendisi serisinin efsane yönetmeni Peter Jackson, 1993 yılında ortaklarıyla birlikte Weta Digital isimli bir görsel efekt şirketi kurmuştu. Yeni Zelanda merkezli şirket, bugüne kadar Avengers: Infinity War, Deadpool 2, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisi ve Avatar gibi pek çok yüksek bütçeli yapımın görsel efektlerinin arkasında yer alıyordu.

Bugünse Weta Digital’ın video oyunları, mimari, mühendislik tasarımları ve animasyon gibi gerçek zamanlı 3D projeler için kullanılan oyun motoru Unity’ye satıldığı açıklandı. Unity’nin Weta Digital’ı 1,6 milyar dolar karşılığında satın aldığı duyuruldu. Yönetmen Jackson, Unity ve Weta Digital’ın birlikte herhangi bir endüstriden herhangi bir sanatçının inanılmaz yaratıcı ve güçlü araçlardan yararlanabilmesi için bir yol oluşturabileceğini açıkladı.

Unity, metaverse’te rol oynayacak:

unity

Anlaşma kapsamında Weta Digital, teknoloji varlıkları Weta Digital olarak Unity’ye satılmak üzere bölünecek. Şirketin görsel efekt tarafındaki işi WetaFX isimli ayrı bir şirket bünyesinde faaliyet göstermeye devam edecekken Unity’nin de bu şirketin en büyük müşterilerinden birisi olması bekleniyor.

Unity, paylaştığı açıklamada Weta’nın son derece özel ve sofistike görsel efekt araçlarını dünya çapında milyonlarca sanatçı ve yaratıcı kişinin eline vereceğini ve onların metaverse’ün geleceğini şekillendirmelerini sağlayacağını söyledi. Böylelikle günümüzde sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamaları ve oyunları geliştirmeye de imkân tanıyan Unity, metaverse evreninde temel yapı taşlarından biri olmayı hedeflediğini gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.