DOLAR 32,3733
EURO 34,5831
ALTIN 2.381,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Yüz ve boyun sarkmalarına birebir! Botoks etkisi yaratan 10 mucize yöntem

17.08.2023
A+
A-

Yüz ve boyun sarkmalarına birebir Botoks etkisi yaratan 10 mucize yöntem

Botoks kolay bir çıkış yolu olsa da, özellikle bunu yapacak maddi gücü olmayanlar için bilinmeyen birçok doğal yol var. Herkesin evinde bulunan malzemeler sayesinde kısa sürede uygulanabilen yöntemlerle yüz ve boyun bölgesindeki sarkmalara engel olmak mümkün.

1- ŞEKER

1- ŞEKER

Şekerin genel sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerini giderek daha fazla buluyoruz ve konu cildimize geldiğinde yarardan çok zarar veriyor. Düzenli şeker tüketimi, sindirim sistemimizde glikasyon adı verilen ve AGE’lerle sonuçlanan bir süreci başlatır. Bu AGE’ler, vücudunuzun ürettiği (cildimizi sıkı tutan protein olan) kolajeni olması gerekenden daha hızlı parçalar ve gerektiği kadar düzenli bir şekilde yeniden üretilmesini engeller. Bu, cildin sarkmasına ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur. Şekeri hayatınızdan çıkardığınızda kolajen üretimi yeniden dengelenecek, hem cildiniz hem de vücudunuz güçlü ve nemli olacaktır.

Sağlığınıza zarar vermeden vücudunuzun ihtiyacı olan maksimum şeker miktarı günde 6 çay kaşığıdır. Ancak yediğimiz hemen hemen tüm yiyeceklerin şeker içerebileceğini unutmayın, bu nedenle sabah kahveniz veya çayınızla şekerden kaçınmanız çok önemlidir.

2- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

2- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı nihai nemlendiricidir. Kıvamı nedeniyle cilde uygulanması, ortaya çıkmaya başlayabilecek gözenekleri ve kırışıklıkları doldurur, cildi pürüzsüz ve nemli tutar ki bu son derece önemlidir. Ayrıca Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri, tüm su bazlı nemlendiricilerin aksine düşük moleküler ağırlığı nedeniyle cilde nüfuz edebilir ve cildinizin doğal proteinlerini koruyabilir. Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Hindistan cevizi yağı kuru, pürüzlü, kaşıntılı ve pullu cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir. Sabahları az miktarda Hindistan cevizi yağını cilde uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce miktarı ikiye katlayabilirsiniz. Kokusu giderilmemiş veya herhangi bir şekilde işlenmemiş organik hindistancevizi yağı aramak çok önemlidir. Boynunuza da uygulamayı unutmayın, bazen konu nemlendirme olduğunda boyun bölgemizi ihmal ederiz.

3- YABAN MERSİNİ

3- YABAN MERSİNİ

Cilt, insan vücudundaki en büyük organdır ve oksidasyona en çok maruz kalan organdır, bu da cildinizin sadece günlük rutininizi sürdürürken zarar görmesi anlamına gelir. Antioksidanlar açısından zengin besinler, oksidatif stresin cildinize verdiği zararla savaşmaya yardımcı olabilir.

Antioksidanlar açısından zengin olduğu iddia edilen ve cildinizi canlandırmaya yardımcı olabilecek bir nemlendirici alsanız bile, antioksidanlar söz konusu olduğunda en iyi iş içeride başlar. Pahalı bir nemlendiriciye çok para harcamak yerine, cildinizi eski haline döndürecek ve yaşlanma belirtilerini azaltacak yiyecekler yemeye başlayın. Bol miktarda yaban mersini, üzüm, çilek, böğürtlen, kırmızı barbunya, ıspanak ve lahana yemeyi deneyin.

4- YÜZ YIKAMA

4- YÜZ YIKAMA

Makyajımızı çıkaramayacak kadar yorgun veya tembel olduğumuz için hepimiz bazen makyajla uyuyoruz. Ancak sabahları ve akşamları yüzünüzü yıkamak için fazladan birkaç dakika ayırmanız önemlidir, özellikle de iş makyajı temizlerken. Cilde makyaj uygulandığında, gözenekler tarafından yavaşça emilir ve neredeyse tüm makyaj ürünleri sert kimyasallar içerdiğinden, bu cilt hücrelerinin günlük olarak maruz kaldığı oksidatif stresi artırır ve katkıda bulunur.Su bazlı bir temizleyici kullanmak ve ardından üzerine biraz soğuk su eklemek gözeneklerinizin kapanmasına yardımcı olmak için önemlidir.

Akşamları yüz peelingi kullanmayın, cildinizi tahriş etmemek ve gerekmediğinde cilt hücrelerini yok olmaya zorlamamak için haftada bir veya iki kez peeling yapın. Yüzünüzü temizledikten sonra nemlendirici olarak biraz Hindistan cevizi yağı sürün.

5- HAVUÇ

5- HAVUÇ

Pek çok gıdada bulunan beta karoten ve A vitamini kombinasyonu cildin yaşlanmasını önleyebilir ve onarabilir, bu nedenle onu çoğu yaşlanma karşıtı cilt nemlendiricisi ve güneş kreminde ana bileşen olarak görüyoruz. Beta karotenin, güneşin ultraviyole ışığının cilde zarar vermesini ve yaşlanmasını engellediği kanıtlanmıştır ve A vitamini, ciltteki kollajen üretimini ve elastik lifleri uyarır.

Hem beta karoten hem de A vitamini havuç, tatlı patates, lahana, ıspanak, kavun ve kayısı gibi yiyeceklerde bulunur. Hem A vitamini hem de beta karoten için önerilen günlük alınması gereken miktar 30 mg’dır.

6- SALATALIK SUYU

6- SALATALIK SUYU

Yaşlandıkça, cildin sıkılığını sağlayan kolajen ve elastikiyet sağlayan elastin gibi bileşenleri, 20 yaşından sonra her yıl %1 daha az üretilir. Cilt daha sonra yüz, boyun ve göğüs gibi bölgelerde yavaş yavaş incelmeye ve sarkmaya başlar. Bu nedenle, düzenli maskelerle bu bölgelere vücudun diğer bölgelerine göre daha sık bakım yapılması hayati önem taşır.Cilt bakımı söz konusu olduğunda salatalık ve salatalık suyu mucizeler yaratır. Sağlıklı cilt dokusu için gerekli bir bileşen olan mineral silika ve ciltte su tutulmasını önleyebilen askorbik asit bakımından bol miktarda bulunurlar. Topikal olarak uygulandığında salatalık, cildin gözeneklerinden toksinleri çıkarabilir ve cildin altındaki kolajeni sıkılaştırabilir.

Nasıl kullanılır:Bir salatalık alın, soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Meyve suyu haline gelene kadar 10-20 saniye öğütün. Daha sonra bir süzgece koyun ve suyu kalandan ayırın. Yüzünüzü genellikle geceleri yaptığınız gibi yağsız bir temizleyici ile yıkayın. Suyu bir pamuğa dökün ve yüzünüze, boynunuza ve göğsünüze uygulayın. Kuruyana kadar 20 dakika bekletin. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın.

7- KABARTMA TOZU VE HİNDİSTAN CEVİZİ

7- KABARTMA TOZU VE HİNDİSTAN CEVİZİ

Hem Hindistan cevizi yağı hem de kabartma tozu, yaşlanma karşıtı büyük faydalara sahiptir. Kabartma tozu, cildi pul pul dökmek ve ölü deri hücrelerinden kurtulmak, büyük gözenekleri küçültmek ve cilde masaj yapıldığında kollajen üretimini desteklemek için kullanılan doğal bir bileşendir. Hindistan cevizi yağı, yukarıda da açıkladığımız gibi, cildinizi nemlendirmek, cilde nüfuz etmek ve zamanla oluşan sarkma ve kırışıklıkları tedavi etmek için harikadır. İkisini bir araya getirerek cildinizi pul pul dökebilir, nemlendirebilir ve cildin altındaki kan akışını teşvik edecek ve kollajen üretimini teşvik edecek şekilde masaj yapabilirsiniz.

Nasıl kullanılır: Bir kavanozun 1/4’ünü hindistancevizi yağıyla doldurun (daha sonra kullanmak üzere saklamak için kapaklı bir kavanoz seçin). 3 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Sabahları, macundan 1 çay kaşığı alın ve tüm yüzünüze ve boynunuza 1-2 dakika masaj yapın (hassas göz bölgesinden kaçının). 10 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın ve kurulayın! Bunu haftada 2 kez tekrarlayın.

8- YUMURTA AKI VE BAL

8- YUMURTA AKI VE BAL

Yumurta akı ve balın topikal olarak uygulandığında cilt için sayısız sağlık yararı vardır ve artık bilimsel kanıtlar bunu kanıtlayabilir. Agocampu Rennes Sciences et Technologie Araştırma Merkezi’nde yapılan bir araştırmaya göre, yumurta beyazının kırışıklıkları, ince çizgileri azalttığı ve cilt sarkmasını tersine çevirdiği kanıtlanmıştır. Araştırmaları sırasında tavuklardan yumurta aldılar ve yumurta aklarının içeriğini parçaladılar. Bunu yaparak, topikal olarak uygulandığında cildi canlandıran ve sıkılaştıran 69 ana protein buldular. Bal, antioksidan bakımından bol miktarda bulunur, kiri temizleyebilir ve cilde nüfuz edebilir. Ayrıca gliserin gibi higroskopiktir yani cildi nemlendirir ve çevreden su emer. Bu bileşenleri bir araya getirerek güçlü bir cilt tedavisi haline gelirler.

Nasıl kullanılır: 1 yumurtanın beyazını sarısından bir kaba ayırın. 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Cilde, yüze ve boyuna uygulayın (hassas göz bölgesinden kaçının). 20 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın ve kurulayın! Haftada bir kez tekrarlayın.

9- YÜZ EGZERSİZLERİ

9- YÜZ EGZERSİZLERİ

Tıpkı bacak kaslarının egzersize sıkılaştırma ve tonlama ile yanıt vermesi gibi, yüz kasları da egzersizlere yanıt verir. Kaslar cilt için güçlü bir temel oluşturur, bu nedenle kaslar tonunu kaybettiğinde cilt bunu takip eder ve sarkmaya başlar. Yüz egzersizleri ve yüz yogasının arkasındaki teori, yüz kaslarını sıkılaştırabilmeleri, kan dolaşımını iyileştirebilmeleri ve cildi sıkılaştırabilmeleridir.

10- KAŞIK EGZERSİZİ

10- KAŞIK EGZERSİZİ

Bu egzersiz, elmacık kemiklerinizi yükseltmek, nazolabial kıvrımları azaltmak, kan dolaşımını iyileştirmek ve boyun kaslarını hem sıkılaştırmak hem de güçlendirmek için idealdir.

Nasıl yapılır:Temiz bir yemek kaşığı alın, dudaklarınızı büzün ve ortasına yerleştirin. Çenenizi kullanarak çorba kaşığını kaldırın. Gülümseyin ve 5-10 saniye yerinde tutun. Küçük bir mola için (10 saniye) yanaklarınızı gevşetin. 10 kez tekrarlayın. Bu egzersizi her sabah uyandıktan sonra ve her akşam yatmadan hemen önce yapın.

11- GÖZ ÇEVRESİ EGZERSİZİ

11- GÖZ ÇEVRESİ EGZERSİZİ

Temiz bir yemek kaşığı alın, dudaklarınızı büzün ve ortasına yerleştirin. Çenenizi kullanarak çorba kaşığını kaldırın. Gülümseyin ve 5-10 saniye yerinde tutun. Küçük bir mola için (10 saniye) yanaklarınızı gevşetin. 10 kez tekrarlayın. Bu egzersizi her sabah uyandıktan sonra ve her akşam yatmadan hemen önce yapın. Bu egzersiz, göz çevresindeki cildi ve elmacık kemiklerini kaldırmak için idealdir. Göz ve alın çevresindeki cildi gençleştirebilir ve ince çizgileri giderebilir. Ayrıca bu, göz çevresindeki ve alındaki kasları güçlendirecektir.

Nasıl yapılır: İşaret ve orta parmaklarınızı makas pozisyonuna getirin. Bunları gözlerinizin yanına yerleştirin (biri kaşlarınızın üzerine, diğeri elmacık kemiklerinizin üzerine). Ve 20 saniye boyunca art arda gözlerinizi kısmaya başlayın. Birkaç saniye gözlerinizi gevşetin. 10 kez tekrarlayın. Bu egzersizi her sabah ve uyandıktan sonra ve her akşam yatmadan hemen önce yapın.

KENDİNİZİ SEVİN

KENDİNİZİ SEVİN

Sarkan cildi sıkılaştırmanın zaman ve çaba gerektirdiğini unutmamak önemlidir, ancak doğanın her zaman daha yavaş ama etkili bir süreci vardır ve bazen estetik cerrahi çözüm değildir. İster daha genç ister daha yaşlı görünün, ne olursa olsun kendinizi sevin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.