DOLAR 32,2513
EURO 34,6726
ALTIN 2.394,14
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Yurtiçi Kargo’da sendikalı olduğu için işten atıldı!

06.05.2021
A+
A-

Cumhuriyet Gazetesi’nden Tuğba Özer’in haberine göre Yurtiçi Kargo’nun taşeron şirketi Turan Kargo’da çalışan Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye çok sayıda işçi işten çıkarıldı. Yine Yurtiçi’ne bağlı farklı bir taşeron olan Akman Kargo’da çalışan Süleyman Eken isimli işçi, sendikaya üye olduğu için işten çıkarılan arkadaşı Celal Şimşek’in işe iade için açtığı davada şahit olarak yer aldı. Davanın görülmesine 1 gün kala Yurtiçi Kargo, Eken’in işine son verdi. Tazminatını da alamayan Eken, işe iade davası açtı.

100 KİŞİ ATILDI

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Türkiye genelinde son dönemde Yurtiçi Kargo’dan işten çıkarılan işçilerin sayısının 100’ü aşkın olduğunu ifade ederek “Sendika nedeniyle işten çıkarılan arkadaşlarımız işe iade davalarını kazanıyorlar. İşçilerin birçoğu sendikal tazminat da kazanıyor. Yurtiçi Kargo, daha ucuz işçi çalıştırmak amacıyla paravan taşeron şirketler kullanıyor. Fazla mesai almadan günde 10-12 saat çalışıyor işçiler. Mesai isteyene kapıyı gösteriyorlar. Hiçbir sosyal hakları da yok” dedi. 

Yargıdan, TÜMTİS’e üye oldukları için Yurtiçi Kargo’da farklı zamanlarda işten çıkarılan 60 işçi için emsal niteliğinde bir karar çıkmıştı. İstanbul 28. İş Mahkemesi, Turan Kargo’da çalışırken sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan Veysel Dönmez’in işe iadesine, işe başlatması ya da başlatmaması şartına bağlı olmaksızın bir yıllık brüt ücreti tutarında sendikal tazminata ve 4 aya kadar boşta geçen süre ücretinin ödenmesine hükmetmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.