DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Yurtdışı alışverişlerinde gümrük muafiyeti düşürüldü

11.04.2018
A+
A-

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında; “Türkiye gümrük bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 22 euro’yu geçmeyen eşya ile 150 euro’yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına muafiyet tanınır.” ifadesi yer aldı.

Amazon’a Trump darbesi!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Amazon’a olan ilgisini açıklamasının ardından şirket hisseleri yere çakıldı.

Yayınlanan kararda ayrıca; 1.500 euro’yu geçmemek koşuluyla yurtdışından gelen ürünler için; kitap gibi basılı yayınlarda yüzde 8 ve özel tüketim vergisine tabi diğer tüm ürünler için yüzde 20 tek ve maktu vergisi alınacağı belirtildi. Bu kararın 15 gün sonra uygulanmaya başlanacağını belirtelim.

Bildiğiniz gibi Amazon.de gümrük muafiyet limiti 30 euro olduğu için 29 euro ve üzerindeki ürünleri ücretsiz kargoluyordu. Ancak bu limitin 22 euro gibi yok denebilecek bir limite düşürülmesi Amazon’un değişiklik yapmasına neden olabilir. Güncel kur ile hesaplayacak olursak limitinizin 112 TL olduğunu ve bu limiti aşarsanız vergi ödemek zorunda kalacağınızı belirtelim.

:: Yurtdışı alışverişlere uygulanan sıkı uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.