DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yunanistan Leros Adası’nda Sağlık Krizi ve Güvenlik Gerginliği

Yunanistan Leros Adası’nda sağlık krizi ve güvenlik gerginliği hakkında detaylar. Bölgedeki gelişmeleri ve etkilerini öğrenin.

18.07.2025
A+
A-

Yunanistan Leros Adası’nda Yaşanan Sağlık Durumu ve Olaylar

Yunanistan’ın güzide adalarından Leros’ta, ünlü ve deneyimli gazeteci Hasan Cemal ciddi bir sağlık sorunu yaşamış ve adadaki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından durumu kritik hale gelmiştir. Acil tıbbi müdahale gerektiren bu olay, adadaki hastanenin yetersizliği nedeniyle Türkiye’ye sevk edilmesine neden olmuştur.

Sağlık ekipleri, Hasan Cemal’in durumu ağırlaşmadan önce, deniz ambulansı aracılığıyla Bodrum’a götürme kararı almış ve gece geç saatlerde Milta Marina’ya ulaştırmıştır. Bu süreçte, Cemal’in bilinç seviyesinin stabil olduğu bilgisi paylaşılmıştır. Ardından, ambulansla en yakın ve donanımlı bir özel hastaneye sevk edilerek, tedavisine başlanmıştır.

Olayın Güvenlik ve Basın Müdahalesi

Olay sırasında, gazetecilerin olay yerinde habercilik yapmak amacıyla görüntü almaya çalışması, adadaki özel güvenlik görevlileriyle yaşanan gerginliği tetiklemiştir. Güvenlik güçleri, haber takibi yapan basın mensuplarının bota yaklaşmasını engellemek amacıyla müdahalede bulunmuş ve bu esnada görüntü alınmasını engellemek için çeşitli önlemler geliştirilmiştir.

Güvenlik görevlileri, olay yerinde gazetecilere karşı fiziksel ve sözlü müdahalelerde bulunmuş, hatta görüntü alınmasını engellemek amacıyla bota çarpma gibi güç kullanımıyla tepki göstermiştir. Bu durum, basın mensuplarının tepkisini ve olası haklı şikayetleri beraberinde getirmiştir. Olayın detayları ve gelişmeleri, bölgedeki haber kaynakları ve ajanslar tarafından yakından takip edilmektedir.

Kaynak ve Bilgiler

  • İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa
  • Haberler.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.