DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Yumurta Diyeti Zayıflatıyor

28.06.2020
A+
A-

Yumurta, beyin gelişimini destekler. bununla beraber kemikleri kuvvetlendirir ve göz hastalıklarına aleyhinde koruyucu özellikleri vardır. Bunun yanına perhiz listelerinde sıklıkla kullanılmasının nedeni tok tutucu özelliğidir. Özellikle kahvaltıda tüketilmesi tavsiye edilen yumurta, gün içerisinde daha eksik acıkmanızı sağlar. Yağda veya tavada pişirmeye kıyasla en dinç tüketim şekli haşlanmış yumurtadır. Yumurtanın haşlanma aşamasında aşırı pişirilmemesi, kayısı kıvamında tüketilmesi önemlidir.

HAŞLANMIŞ YUMURTA DİYETİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak tüketeceğiniz yumurtayı haşlamanız gerekmektedir. Gün içinde en düşük 2 litre su içmeniz gerekmektedir. Perhiz yaptığınız süreçte şekerli ve gazlı içeceklerden uzakta durmanız gerekir. Beyaz unlu yiyecekleri de diyet yaptığınız zamanda tüketmemelisiniz.
Haşlanmış diyeti yapmaya başladığınız da kurallara uyduğunuzda 1 hafta içinde 4 -6 kilo verebilirsiniz. Ama unutmamanız gereken bir şey var fakat sadece perhiz yaparak kilo belirlemek mümkün değildir. Diyet yapıldığı vakit 30 dakika sabah yürüyüşü yapabilirsiniz.

KİMLER UYGULAYABİLİR?

· Kolesterol seviyesi yüksek kişiler yumurta diyeti yapmamalıdır. 1 adet yumurta günlük kolesterol ihtiyacının tümünü karşılamaktadır. Bu koşul günün geri kalanında hiç kolesterol içeren gıda tüketilmemelidir. Fakat bu cins bir besin oldukça zordur. Bu yüzden kolesterol hastalarına bu diyet nasihat edilmemektedir.

· Safra kesesi olmayan kişilerde yumurta tüketimi tehlike oluşturur. Doktora danışarak tüketmenizde avantaj olacaktır.

· Kalp ve damar hastalıklarınız var ise kolesterol bu nesil hastalıkları tetikleyici öğe olarak kabul edildiğinden dolayı yumurta tüketmemenizde avantaj vardır.

· Yumurta, vücutta bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Yumurta alerjiniz olup olmadığını deneme ettikten sonra bu diyeti yapmanızı nasihat ederiz.

Gün

Kahvaltı

Meyve ( şeftali, muz, kiraz, çilek gibi meyvelerden birini tercih edebilirsiniz. 1 porsiyonu geçmemesine itina gösterin ) , 2 adet haşlanmış yumurta

Öğle

Meyve ve 2 dilim bütün buğday unlu kızarmış ekmek

Akşam

Izgara tavuk, bol yeşillikli ve limoni salata

İLİşKİLİ HABERLER Her Gün İki Yumurta Yerseniz Bu Olur

Her Gün İki Yumurta Yerseniz Bu Olur

Bebeklerde Yumurta Alerjisi

Bebeklerde Yumurta Alerjisi

Yumurta Maskesi

Yumurta Maskesi

İLİşKİLİ GALERİLER Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Tavuklarının Maydanoz Desenli Yumurta Verdiğini İddia Etti

Tavuklarının Maydanoz Desenli Yumurta Verdiğini İddia Etti

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Bellek Yitimi Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.