DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yüksekova’da Başlayan Ömürlük Hikâye: Aidana ve Halim’in Kültürlerarası Mutluğu

Yüksekova’da başlayan ömürlük hikâye: Aidana ve Halim’in kültürlerarası mutluluğunu keşfeden dokunaklı bir yolculuk.

22.12.2025
A+
A-

İstanbul’da çalıştığı dönemde bir kargo şubesinde tanıştığı Kırgız asıllı Aidana Kabylbekova ile Halim Batmaz, yıllar süren birlikteliklerini evlilikle taçlandırdı. Tanışma yolu, Halim’in ticaretle uğraştığı esnada Kabylbekova’nın çalıştığı kargo şubesine uğramasıyla başladı ve zaman içinde arkadaşlıktan sevgi dolu bir bağa dönüştü.

Yüksekova'da Başlayan Ömürlük Hikâye: Aidana ve Halim'in Kültürlerarası Mutluğu

İLK DÜĞÜN YÜKSEKOVA’DA İstanbul’daki nişan töreninin ardından çift, yöresel geleneklerle dolu ve katılım yoğun olan bir düğün için Yüksekova’yı seçti. Güngör Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen törende, bölgenin kış şartlarına karşın renkli görüntüler öne çıktı ve Kırgız gelin Aidana, yöresel halaylara eşlik etti. “Aşk engel tanımaz” mesajını veren çift, davetlilerin sıcak ilgisiyle karşılaştı.

“ÇOK MUTLUYUZ” Düğün anında mutluluğunu ifade eden Aidana Kabylbekova, iki kültürü yaşatmayı amaçladıklarını söyleyerek şu sözleri paylaştı: “6 ay önce İstanbul’a geldim ve burada kargo sektöründe çalışmaya başladım. Tanışmamız ilerleyip evlilik kararını aldık. Nişanımızı İstanbul’da, ilk düğünümüzü ise Yüksekova’nın kültürüne uygun şekilde burada yaptık. İkinci düğünümüzü kendi ülkemde, Kemin şehrinde gerçekleştireceğiz. Çok mutluyuz.”

Yüksekova'da Başlayan Ömürlük Hikâye: Aidana ve Halim'in Kültürlerarası Mutluğu

Damat Halim Batmaz ise uluslararası ticaretin yoğun temposu içinde karşılaştıkları bu aşkla dünyaya olan bakışlarının değiştiğini belirtti ve “Kara kışa rağmen çok güzel bir düğünle dünya evine girdik. Ailelerimizin desteğiyle bu mutlu günü yaşıyoruz. Allah tüm misafirlerimizden razı olsun.” sözlerini paylaştı.

Yüksekova'da Başlayan Ömürlük Hikâye: Aidana ve Halim'in Kültürlerarası Mutluğu

Yüksekova'da Başlayan Ömürlük Hikâye: Aidana ve Halim'in Kültürlerarası Mutluğu

Yüksekova'da Başlayan Ömürlük Hikâye: Aidana ve Halim'in Kültürlerarası Mutluğu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.