DOLAR 32,4483
EURO 34,6533
ALTIN 2.388,09
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Yüksek Tansiyon Kronik Hastalık Mıdır?

07.08.2020
A+
A-

Yüksek tansiyonun belirtileri arasında yer alan ciddi bir baş ağrısı, bulantı, kusma, baş dönmesi, görme bozukluğu veya burun kanaması şikayetlerinin devamlı olması durumunda vakit kaybetmeden bir kardiyoloji uzmanına gözükmek önemlidir. Kronik bir rahatsızlık olan yüksek tansiyonun kesin belirtileri yoktur ve ölümcül sonuçlara neden olmaktadır.

YÜKSEK TANSİYONUN SEBEBİ NEDİR?

Yüksek tansiyonun sebep oluştuğuna dair kesin bir veri yoktur. Kilolu veya stresli olmak, sağlıksız beslenmek, sigara içmek ve aşırı alkol tüketmek başlıca nedenler arasında yer alır. Düzenli olarak spor yapmamak da önemli bir faktör oluşturmaktadır. Yüksek tansiyonun genetik olma ihtimali de vardır. Ailenizde yüksek tansiyonlu birisi varsa, sizin de yüksek tansiyonu sorununuz olması ihtimali olabilir.

VÜCUDUNUZA NE OLUR?

Tansiyonunuz yüksekken kalbiniz daha hızlı çalışmaya başlar. Böylelikle damarlarınızda hızla dolaşan kan, damar hücrelerine zarar verir. Zaman içinde kalbinizde değişiklikler görülmeye başlanır. Yüksek tansiyondan bütün vücudunuzun etkilenmesi olası bir ihtimaldir. Vücut, yaşadığı değişikliğe karşı önlem almaya çalışmaktadır.

YÜKSEK TANSİYON BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yüksek tansiyonun kesin belirtileri kesin olarak yoktur. Fakat yüksek tansiyon hastası kişilerde görülen ortak belirtiler var. Bazen bunu doktorların da gözden kaçırması mümkün.

BURUN KANAMASI

Burun kanamaları aslında tehlikeli değildir. Bazılarının burnu diğerlerine oranla daha fazla kanar. Burunda yer alan küçük damarlar kanamaya oldukça müsait bir yapıdadır. Bazen de burun kanamaları yüksek tansiyonun göstergesi olabilmektedir.

KRONİK YORGUNLUK

Yüksek tansiyonun diğer belirtileri de baş ağrısı ve genel olarak yorgunluk hissidir. Sürekli yorgun hissediyorsanız doktora gitmeniz gerekir. Çünkü bu yüksek tansiyon belirtisi olabilir.

BAŞ AĞRISI

Yüksek tansiyonlu kişilerin sık sık başı ağrısı çeker. Hissedilen ağrılar fazla şiddetli değildir. Ancak dalga dalga gelebilir. Baş ağrıları genel anlamda tehlikeli değildir.

KİLO ALMA

Obezite de yüksek tansiyonu etkilemektedir. Fazla kilolu kişiler fiziksel olarak da aktif değillerse yüksek tansiyonları olması doğaldır. Aktif bir yaşam tarzı olmaması aynı zamanda kan damarlarını etkileyen diyabetin de belirtisi olabilir.

NEFES DARLIĞI

Aşırı yorgunluk, nefes darlığı ve baş ağrıları yüksek tansiyonun habercisi olabilir. Nefes darlığınız varsa ve yüksek tansiyonunuz olduğundan şüpheleniyorsanız muhakkak doktora görünmenizi tavsiye ederiz.

BAŞ DÖNMESİ

Baş dönmesi de yüksek tansiyon belirtisi arasındadır. Ayağa kalkarken veya spor yaparken başınız dönüyorsa yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz. Baş dönmeleriniz bu zamanlarda olmuyorsa ve ara sıra oluyorsa bir doktora danışmakta fayda vardır.

KULAK ÇINLAMASI

Kulak çınlaması yaşayanlar çok farklı şeyler duyabilirler. Bazı araştırmalarda yüksek tansiyonun kulak çınlamasından kaynaklandığı ileri sürülüyor.

İLİşKİLİ HABERLER Uzun Çalışma Saatleri Hipertansiyona Neden Oluyor

Uzun Çalışma Saatleri Hipertansiyona Neden Oluyor

Hipertansiyon Hastalarına Sıcak Uyarısı

Hipertansiyon Hastalarına Sıcak Uyarısı

Diyabete ve Yüksek Tansiyona Zemin Hazırlıyor

Diyabete ve Yüksek Tansiyona Zemin Hazırlıyor

Hipertansiyon Hastalarına 'Dans Edin' Önerisi

Hipertansiyon Hastalarına ‘Dans Edin’ Önerisi

İLİşKİLİ GALERİLER Tansiyon Düşüklüğünün Nedenleri ve Belirtileri!

Tansiyon Düşüklüğünün Nedenleri ve Belirtileri!

Tansiyon İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Tansiyon İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.