DOLAR 32,5860
EURO 34,7910
ALTIN 2.412,82
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

YÜKSEK DOZAJDA KLOSTROFOBİK BİR ADRENALİN “OXYGEN”

22.05.2021
A+
A-

TEK MEKAN GERİLİMİ

The Hills Have Eyes, Crawl, Pirana 3D ve Horns gibi filmleriyle korku-gerilim türüne yeni bir bakış açısı kazandıran Fransız yönetmen Alexandre Aja, bu defa karşımıza bir tek mekan gerilimi olan Oksijen (Oxygen) filmiyle çıkıyor. Netflix’te yayınlanan filmin başrolünü, adını Quentin Tarantino’nun 2009 yılında çektiği Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds) filmindeki Shosanna Dreyfus karakteriyle duyuran Fransız aktris Mélanie Laurent üstleniyor. Her anında gerilimin tavan yaptığı Oxygen, hafızasını kaybetmiş şekilde oksijeni tükenen bir kapsülde uyanan genç kadının yaşadığı sıra dışı ve bir o kadar korkunç macerayı konu alıyor. Senaryosunu Christie LeBlanc’ın kaleme aldığı film, her anında sizi soluksuz bırakacak ve koltuğunuza çivileyecek olan tansiyonu yüksek bir bilim kurgu yapımı.

FİLMİN KONUSU

Oksijeni tükenmekte olan Kriyojenik bir kapsülde uyanan Elizabeth ‘Liz’ Hansen, hafızasını kaybetmiş bir şekilde yaşananlara anlam vermeye çalışmaktadır. Hızla tükenmekte olan havası bitmeden önce bir çıkış yolu bulmalı ve bu kabus dolu olaydan bir an önce kurtulmalıdır.

Filmin oyuncuları arasında; Mélanie Laurent, Mathieu Amalric, Malik Zidi, Laura Boujenah, Eric Herson-Macarel, Anie Balestra ve Marc Saez yer alıyor.

PSİKOLOJİK BİR GERİLİM ATMOSFERİ

Filmin ilerledikçe katman katman açılan psikolojik-gerilim türündeki hikayesi, bilim kurgu ve fantastik atmosferiyle harmanlanan klostrofobik bir panik öyküsüne dönüşüyor. Tek mekan filmlerine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Oxygen, sizleri halüsinatif korku dalgasının içerisine çekecek bir Netflix yapımı.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.