Yozgat’ta Aşure Günü: Birlik ve Paylaşımı Duyan Vakıf Kültürü Etkinliği
Yozgat’ta Aşure Günü: Birlik ve Paylaşımı duyan Vakıf Kültürü etkinliğiyle dayanışma ve gönüllülük ruhunu buluşturuyor.
Çapanoğlu Camii avlusunda Cuma namazı sonrası yapılan aşure dağıtımı, Muharrem ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu bir kez daha yaşattı. Yozgatlı vatandaşlar, geleneksel tatlı ikramına yoğun ilgi göstererek bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.
Etkinliği düzenleyen Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vakıf kültürünün temelinde yardımlaşmanın yer aldığını vurguladı. Amaçlarının, bu anlamlı geleneği gelecek kuşaklara aktarmak ve vatandaşlarla birlikte vakit geçirmek olduğuna işaret ettiler. Proje kapsamında cami avlusunda kurulan stantlarda, dua eşliğinde dağıtılan aşureler misafirlerin beğenisini kazandı.
Görevli personelin emekleriyle hazırlanan ikramlar, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı ve duaların ardından etkinlik sona erdi. Katılımcılar, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün çabalarını takdirle karşıladı ve organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.