DOLAR 32,3799
EURO 35,1599
ALTIN 2.323,52
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

YouTube, İçerik Üreticilerin Daha Kolay Shorts Hazırlamasını Sağlayan Özelliğini Tanıttı

04.08.2022
A+
A-

TikTok ve Instagram’dan sonra YouTube’da Reels platformuna benzer bir platformu kullanıcılara sunmuştu. YouTube Shorts olarak adlandırılan bu platform sayesinde içerik üreticileri kısa videolar paylaşabiliyor ve bu sayede daha geniş kitlelere hitap edebiliyorlar. Kullanıma sunulduğu ilk günden beri büyük ilgi gören YouTube Shorts için YouTube yeni bir teşvik kampanyası başlatmıştı ve içerik üreticilerine yıl boyunca toplamda 100 milyon dolar ödeme yapmayı planladığını açıklamıştı.

Son dönemde gittikçe popüler hale gelen Shorts platformunu geliştirmeye ve daha fazla kullanıcının kullanması için çeşitli yenilikler getirmeye devam eden YouTube, geçtiğimiz ayarlarda Shorts kısmında reklam veren içerik üreticilerine maddi destekte bulunacağını açıklamıştı. Şirket, yeni bir güncellemeyle Shorts’a içerik oluşturucuların seveceği bir özellik daha getirdi.

Mevcut videolar Shorts formatına dönüştürülebilecek

Edit into a Short

YouTube, iOS ve Android uygulamasına yeni bir video düzenleme aracı ekledi. Bu araç sayesinde içerik üreticiler daha önce paylaştıkları videoları Shorts’a dönüştürebilecek. “Edit into a Short” adı verilen bu araç, içerik oluşturucuların kanallarında yayınladıkları videolarının 60 saniyeye kadar olan kısmını seçip, Shorts haline getirip, paylaşmasına olanak sağlıyor. İçerik oluşturucular bu kısma, Shorts ile çekilmiş ya da galerilerinden çekilmiş videoları eklemenin yanı sıra metin, filtreler gibi özellikler sayesinde düzenleme de yapabilecekler.

YouTube yaptığı açıklamada, hazırlanan Shorts’un kırpılan videonun tamamına bir link vereceğini ve bu sayede Shorts’un içerik oluşturucular için ideal bir tanıtım aracı haline geleceğini düşünüyor. Bu özellik daha uzun bir videodan kırpma ya da kesme yapmanıza olanak sağlayan Klipler benzeri araçların aksine, yalnızca videonun sahibinin kullanabileceği şekilde kullanıma sunuldu.

Birkaç yıldır kullanıma sunduğu Shorts için çeşitli teşvik ve yenilik çalışmaları yürüyen YouTube, geçen ay 1,5 milyardan fazla kişinin Shorts izlediğini açıkladı. Bugün kullanıma sunulan bu özelliğin birkaç hafta içinde bütün kullanıcılara sunulması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.