DOLAR 32,5963
EURO 34,8549
ALTIN 2.496,68
BIST 9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Yolsuzluk iddialarının ardından THK’ya koordinatör

03.09.2019
A+
A-

Atatürk’ün temellerini attığı Türk Hava Kurumu (THK) ile ilgili yolsuzluk iddialarının ardından Cumhurbaşkanlığı harekete geçti.

THK’nin geçmiş 8 yıl boyunca zarar ettirilmesi ve borç batağı ile ilgili bir koordinatör atandı. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından atanan koordinatörün THK’deki yolsuzluk dosyalarının akibetini de takip etmesi bekleniyor.

Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Başkanı Bertan Nogaylaroğlu kurum üyeleri ve Türkiye genelinde bulunan şubelere mektup gönderdi. Nogaylaroğlu’nun imzasını taşıyan bilgilendirme mektubunda, THK tarafından İçişleri Bakanlığı Mülkiye ve Dernek denetçileri davet edilerek, geçmiş dönemlere ait yapılan yolsuzluklar ve yanlışlıkların incelenmesinin istendiğini belirtildi.

Devlet Denetleme Kurulu’nun kısa sürede çalışmalara başladığını da ifade eden Nogaylaroğlu, “Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen koordinatör çarşamba günü kurumumuza gelmiş ve takip edilecek yol haritası konusunda mutabık kalınmıştır. Ayrıca dava dosyalarının hızlı ve sağlıklı şekilde hazırlanması ve sonuçlandırılması amacıyla hukuk bürosu çalışma yapmaktadır. Bütün çalışmaların temel ve ortak amacı kurumun geçmişte uğratıldığı zararları ortaya çıkarmak, belirlenecek yol haritasını uygulamak ve en kısa zamanda Genel Kurula gitmektir” denildi.

Mektubun son bölümünde de hatırlatma yapılarak, “Şu bilinmelidir ki; davalara konu olan kişilerin Türk Hava Kurumu’nun geleceğinde asla yeri olmayacaktır. Takiye veya hülle yolu ile de kurumun bu şahıslara ve uzantılarına da teslimi mümkün değildir” ifadelerine yer verildi. Eski CHP milletvekili ve parti meclisi üyesi Haluk Pekşen’de “Sorun çok büyük. Cumhurbaşkanlığı bir çözüm üretmediği sürece bu sorunlar çözülmez. Devlet Denetleme Kurulu yolsuzluklarla ilgili el koymalı. THK’nin borcu mutlaka yapılandırılmalı” diyerek uyarıda bulunmuştu. (Cumhuriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.