DOLAR 32,2008
EURO 35,0821
ALTIN 2.471,20
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

YÖK’ten yeni sınav düzenlemesi kararı geldi! Beklenen yorumlama resmen yapıldı. YÖK’ten yeni sınav düzenlemesi kararı ile artık öğrencilerin…

12.05.2020
A+
A-

Salgın sebebiyle üniversite öğrencileri de çevrim içi olarak derslerine devam ediyordu. Bir süredir keza devlet yetkililerinin ayrıca  akademisyenlerin ayrıca de öğrencilerin gündeminde bu dönem ancak derslerin çevrim içi olarak devam etmesi yer alıyordu.

Bazıları bu kararın verilmesi gerektiğini söylerken bazıları bu kararın boşboğaz olduğu yönünde yorumlar yapılıyordu. YÖK nihayet yeni imtihan düzenlemesi kararını açıkladı. Bu karara göre:

“Dönem  sonu  sınavları  ile  bu  eğitim  ve  öğretim  yılına  ait  öteki  sınavların  yüz yüze gerçekleştirilmemesine,  bu  sınavların  üniversite  yetkili  kurullarınca  seçim  edilecek  dijital imkanlar ya da  görev,  proje  gibi  alternatif  yöntemlerin  uygulanarak  yapılmasına  karar verilmiştir” denildi.

YÖK’ten yeni imtihan düzenlemesi kararı verilmesiyle birlikte üniversite öğrencilerinin de kafasındaki bir takım sorular netleşmiş oldu. Okuldan okula değişen sistemler yüzünden çoğu öğrenci mağdur olmuş, derslerini geçemediğini söyleyen öğrenciler sosyal ağ yoluyla bu mağduriyetlerini paylaşmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.