DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

YÖK’cilt üniversitelere ‘siber emniyet ve ağ yönetimi’ eğitimi

01.05.2020
A+
A-

16 Mart tarihinde başlatılan ve herhangi bir ödenti ödenmeden gerçekleştirilen “Yükseköğretimde Dijital Mutasyon Projesi”nin ilk aşamasında 5’i yeni kurulan teknik üniversite elde etmek üzere toplam 8 pilot üniversitede akademisyenlere yönelik eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa ve Yozgat Bozok üniversitelerinden seçilen bir grup akademisyene “siber güvenlik” ve “ağ yönetimi” konularında CISCO Network Akademi göre ücretsiz sertifika eğitimi veriliyor.

YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki iş birliği dahilinde ikinci adım YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla atıldı. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya YÖK yetkililerinin yanı sıra, projeye yeni eklenen 16 üniversitenin rektörü ve bu üniversitelerde proje kapsamında öğretici eğitimi alacak 32 akademisyen, CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve Kurumsal Sosyal Yükümlülük Lideri Habibe Açık katıldı. Proje zarfında Sızı İbrahim Çeçen, Bayburt, Bingöl, Iğdır, Munzur, Muş Alparslan, Siirt, Şırnak, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkâri, Kilis Yedi Aralık ve Osmaniye Korkut Ata üniversitelerinde eğitimler verilecek.

YÖK Başkanı Saraç, toplantıda yaptığı konuşmada yeni YÖK olarak yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük yük verdiklerini belirterek, içinde bulunulan süreçte bunun ne değin kayda değer olduğunun bir defa daha ortaya çıktığını altını çizdi. Saraç, küresel salgın sonrasında üniversitelerin bir takım altyapılar yetersizliklerine rağmen sürece şipşak düzen sağladıklarını ifade ederek, “Bu doğaüstü durum karşı son yıllarda fazla seri karar alabilme ve çevik yönetim sergileyebilme kapasitesi yüksek bir kurum halini almış olan ‘yeni YÖK’, bu sürecin gerçekleri dikkate alan, sükûneti ve temkini elden bırakmayan, üniversitelerimizin ehliyetlerine karar mekanizmalarında ağırlık veren bir girişim ile yönetilmesini gözetmiştir. Üniversitelerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda altyapılar konusunda eksiği olan üniversitelerimizin ihtiyaçları YÖK koordinasyonunda öteki üniversitelerle işbirliği içerisinde giderilmeye çalışılmıştır” dedi.

Bu süreçte bilhassa dezavantajlı üniversitelerdeki akademisyen ve öğrencilere teknolojik yetkinlik kazandırılmasına büyük tartma verdiklerini söyleyen Saraç, CISCO Network Yüksekokul yetkililerine dijital eğitim alanındaki bu iş birlikleri sebebiyle teşekkür ederek, projenin başarılı bir şekilde yürütülerek Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu dijital alanda kaliteli insan kaynağına katkı maddesi sağlamasını diledi.

Proje kapsamında akademisyenlere verilecek eğitimlerin yaz sonunda tamamlanarak sertifika bölge akademisyenler tarafından üniversitelerindeki diğer akademisyenlere eğitim verilmesi planlanıyor. Hem 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı güz döneminde proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi” derslerinin açılması da hedefleniyor.

Neşra Durmaz
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.