DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yılmaz Vural: ‘Sonuç olarak bir belanın içine soktuk kendimizi’

24.01.2023
A+
A-

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor’da ikinci yarı göreve gelen Teknik Direktör Yılmaz Vural, bu hafta sahalarında oynayacakları Eyüpspor karşılaşması öncesi düzenlediği basın toplantısı ile soruları yanıtladı. Kulüp binasında gerçekleşen toplantıda takımın geleceğiyle ilgili de görüşlerini paylaşan Vural, kendisine yapılan teklif karşısında hiç düşünmeden evet dediğini hatırlatarak, “Dedim ki zor günde bana ihtiyaçları var, giderim yardımcı olalım. Yeni Malatyaspor kapanırsa bir tane daha yeni Malatyaspor kurmak zor. Başına yeni ismini getirmekle bu iş çözülmüyor. Yine aynı sorunlar devam ediyor” dedi.

Yeni yönetimin ekonomik sorunları çözmek için mücadele ettiğini de belirten Vural, 2 dönem transfer yasağının olduğu takımı bu zor süreçten kurtarmak için hep birlikte mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. Takımdaki teknik heyet değişikliği ile camiada da yeni bir umut doğduğunu ifade eden Vural, “Benden önceleri 500 kişilik taraftarlarla oynanan maçlarda son maç biletli yaklaşık 7 bin kişiyle oynandı. Buda demek oluyor ki bu değişim bir umut getirdi. Taraftar sizi terk ederse olmaz, çok önemli bir gücü yeniden maçlara getirdik. Yönetimden de ricam, sahaya çıkacak futbolcuların akıllarında futboldan başka şey olmasın. O seviyeye getirelim ki burada onlara hükmedelim” şeklinde konuştu.

“Takımın pozisyon bulması lazım”

Antalya’da kamp sürecinde göreve başladıklarını ve ilk maça 25 kişilik kadro ile çıktıklarını ifade eden Teknik Direktör Vural, “Bugüne kadar ki maçlarda 19 kişiye şans vermişiz. Bizde oyuncuları oynarken tanıyoruz. Dolayısıyla buraya gelmeden yaptığımız istihbarat, zaman zaman doğru olmayabiliyor. Kendi gözlemimizle çok şükür bunu hemen çözebilecek durumdayız. Takımın oyuncu kapasitesinin kendi gözlemlerimizle yüzde yüz olmasa da tanıyacak hale geldik” ifadelerine yer verdi.

Ligde kalmaları için en az 10 maçı kazanmaları gerektiğini de belirten Vural, daha önceki sezonlarda 18 takımlı liglerde 39 puan toplamış takımların genelde düşmediğine değindi. Şuan ligde 17. sırada olduğunu da hatırlatan Vural, “İlk geldiğimde düşündüğüm şu oldu; bu takım 10 tane maçı durarak kazanamaz. Kontra atak mantığıyla oynarsak bu puanları kazanmamız zor olur. Bu takımın ne yapması lazım? Rakibin üzerine gitmesi lazım. Ona hata yaptırması lazım. Orada kalabalık olup pozisyon bulması lazım” dedi.

“Yönetim destek olma adına çaba sarf ediyor”

Malatya’ya kariyer yapmaya gelmediğinin de altını çizen Vural, “Sizden ricam destek olun, buraya kariyer yapmaya gelmedim yaşım 70 de dayandı ilk kurtaracağım takım olmaz ilk düşüreceğim takım da olmaz. Dolayısıyla kurtulursa buna en çok sevinenlerden biri ben olurum. Kendimi bir borcu ödemiş atfedeceğim. Çok güzel bir camia burası buradan İstanbul’daki işadamlarına sesleniyorum. Bu takımı desteklesinler. Geçmiş yönetime de teşekkür ediyorum ama göründüğü üzere 400 milyon TL’lik bir borcu devralan yeni yönetim var. Allah aşkına 2 maçtır taraftar yönetim istifa diye bağırıyor. Tamam istifa etsin de bu sıkıntı içinde başka bir yönetici burayı alırsa buna akıllı demem. Bu yönetim gelmiş buraya destek olma adına çaba sarf ediyorlar, ben onlar adına üzülüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Takımın seneye şampiyonluğa oynayacak yapısı var”

Bu hafta çok önemli maça çıkacaklarını ve yönetime verilen ekonomik vaatlerin de cuma gününe kadar tutulması gerektiğini belirten Vural, “Bizim oyuncularımızın sorunları tam çözülmedi. Ama çözülmeyecek bir rakam değil. Bu eksikler tamamlanırsa geri kalan farkı yönetim kurulu seve seve tamamlayacak. Çok iddialı söylüyorum, bu takımı muhafaza etsinler ben alttan katacağım adamla bu sene düşmemeye oynayan bu takımın seneye şampiyonluğa oynayacak yapısı var. Bu kadar net söylüyorum. Benim gördüğüm kadarıyla” şeklinde konuştu.

“Buraya para için gelmedik”

Yeni Malatyaspor’a para için gelmediğinin altını bir kez daha çizen deneyimli teknik direktör Vural, “Buraya para için gelmedik. Sonuç olarak bir belanın içine soktuk kendimizi. Yani İstanbul’da rahat bir şekilde oturuyorduk ne güzel. Çok profesyonelce bir seçim değil benim için, buraya gelmemde duygu ön planda oldu. Allah’a şükür aç değiliz açıkta değiliz, kimseye ihtiyaç duymayacak şekilde ömür boyu yaşayacak durumumuz var” ifadelerine yer verdi.
Son olarak bu Pazar günü Malatya’da oynanacak olan Yeni Malatyaspor – Eyüpspor maçı ile ilgili de konuşan Vural, “Eyüpspor bu hafta önemli bir mağlubiyet aldı. Bireysel anlamda çok önemli bir takım. Hocamızı gönderdik bu maçı izledi analizlerimizi de buna göre yaptık. Yenilmeyecek takım yok, yani ama tabi ki her takımın fazla ve zayıf tarafı var. Tedbir alıp takımı hazırlarsak gücü verirsek kazanmamız mümkün olur” diye konuştu.

Erdal Akbuğa
 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.