DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yıllık Reçete ve Rapor Düzenlemeleri

Yıllık reçete ve rapor düzenlemeleri hakkında detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz. Sağlık sektöründe yapılan düzenlemeleri öğrenmek için tıklayın.

30.05.2024
A+
A-

Türkiye‘de 3 aylık rapor, belirli sağlık sorunları yaşayan veya tedavi gören hastalara verilebilir. Ancak, 3 aylık raporun verilmesi belirli koşullara bağlıdır ve genellikle uzun süreli tedavi veya rehabilitasyon gerektiren durumlar için geçerlidir. Ancak yeni düzenleme ile birlikte kronik hastalar yıllık reçete alabilecek.

Yıllık Reçete Nasıl Alınır?

  • e-Reçete Sorgulama (e-Devlet Kapısı): Genel sağlık sigortalılar ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler, hekimler tarafından düzenlenen e-Reçete bilgilerini ve eczanelerde işlem gören reçete bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilirler.
  • E-nabız Üzerinden Sorgulama: E-Nabız uygulaması da reçete sorgulama işlemleri için kullanılabilir. Mobil cihazınızdan E-Nabız’a giriş yaparak reçete bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.
  • Aile Hekimine Başvuru: Raporlu ilaç kullanımı için aile hekimlerine başvurabilirsiniz. Aile hekimleri, düzenli ilaç kullanımına karar verdikleri hastalar için yıllık reçete düzenleyebilirler.

Hangi Hastalar Yıllık Reçete Alabilir?

Hangi Hastalar Yıllık Reçete Alabilir?

  • Hangi hastalıkların ilaçları kapsanıyor?: Şu an için aile hekimleri, başta diyabet, hepatit B ve düzenli olarak ilaç kullanan kalp hastalarına raporlu ilaçlarını yazabilecek.
  • Yıllık reçete dönemi nasıl işleyecek?: Mevcut sistemde doktorlar, raporlu ilaçları üç aylık periyotlar halinde yazabiliyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte, doktorlar bir yıllık raporlu ilaç yazabilecekler. Hastalar da her üç ayda bir yalnızca eczaneye giderek ilaçlarını alabilecekler.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.