DOLAR 32,2033
EURO 34,7961
ALTIN 2.418,71
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 23°C

Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Hayati Hamzaoğlu’nun oğlu da kendisi kadar ünlü çıktı

Yeşilçam’ın sert bakışlarıyla hafızalara kazınan usta oyuncusu Hayati Hamzaoğlu’nun oğlu da çok bildiğimiz bir aktör çıktı.

14.12.2023
A+
A-

Yeşilçam’ım sert bakışlı usta oyuncusu Hayati Hamzaoğlu, oynadığı sayısız filmle Türk sinema tarihine adını yazdırmıştı. Malkoçoğlu Kurt Bey, Çöl Kartalı, Aynalı Tahir ve Keşanlı Ali Destanı gibi yapımlarda kamera karşısına geçen oyuncunun oğlu da babasının izinden gitti.

Maddi nedenlerden dolayı ilkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen Hayati Hamzaoğlu, kuyumculuk ve kunduracılık gibi pek çok farklı işte çalıştı. Sonra sinema sektörüne girdi.

200’e yakın filmde izleyici karşısına çıkan Hayati Hamzaoğlu, henüz 67 yaşındayken akciğer kanseri nedeniyle aramızdan ayrılmıştı. Oyuncu 1999 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Trabzon doğumlu Yeşilçam’ın efsane ismi Hayati Hamzaoğlu’nun oğlunun da ünlü bir oyuncu olduğunu biliyor muydunuz?

O isim, Hayati Hamzaoğlu’nun oğlu, Deniz Hamzaoğlu’ndan başkası değil.

Deniz Hamzaoğlu da babası gibi oyuncu oldu.

1979 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Yalova’da tamamladı. Sırasıyla; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji, Konya Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümlerinde eğitim gördü.

2002 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı, mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisansını Rejisörlük Bölümünde tamamladı.

Konya Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve Antalya Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı.

Antalya Şehir Tiyatrosu’ndan ayrıldıktan sonra İstanbul’a yerleşti, birçok tiyatroda oyuncu, rejisör ve sanat yönetmeni olarak çalıştı. Ulusal ve uluslararası festivallere yönetmen ve oyuncu olarak katıldı.

Deniz Hamzaoğlu, Karadayı, Tatlı Küçük Yalancılar, Durak, Hayat Şarkısı, Dört Köşeli Üçgen, Marlon, Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü, Aile Arasında, Nefes Nefese, Halka, Bayi Toplantısı, Ya İstiklal Ya Ölüm ve Kırmızı Oda gibi projelerde yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.