Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi: Ziyaretçi Sayılarında İlk Dört Ayın Ritmi
Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi: Ziyaretçi sayılarında ilk dört ayın ritmini keşfedin; antik eserler ve sanat atölyeleriyle dolu bir deneyim.
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi, UNESCO Geçici Listesi’nde yer almasıyla dikkat çekiyor. Bu yılın ilk dört ayında toplam 3 bin 970 ziyaretçi ağırlandı; bunların 145’i yabancı ziyaretçiydi. Müze, ilçe merkezine yaklaşık 23 kilometre mesafede konumlanıyor ve Hitit dönemine ait eserleriyle öne çıkıyor.
Hitit sfenksleri, kapı aslanları, oturan aslanlar, kanatlı aslanlar ve kabartmalar gibi tarihî kalıntılar ile birlikte, taş ocağı ve heykel üretim merkezi niteliğini sürdüren alan, bölgenin önemli kültür turizmi destinasyonları arasına giriyor.
Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, 1 Ocak-30 Nisan arasındaki dönemde müzeyi 3 bin 970 kişinin ziyaret ettiğini, bunun 145 yabancı turisti kapsadığını açıkladı. Çomak, Yesemek’in zengin tarihi ve kültürel mirasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ettiğini belirtti.