DOLAR 32,3792
EURO 34,6801
ALTIN 2.400,83
BIST 10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Yeryüzü Doktorları Gazze’de Açlıkla Mücadele Ediyor

Yeryüzü Doktorları, Gazze’de açlıkla mücadele ederek insanların temel beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Yardım ve destek için hemen bağış yapın.

17.04.2024
A+
A-

Yeryüzü Doktorları Derneği, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de bebek ve çocuklara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Ekim ayından bu yana devam eden saldırılar nedeniyle Gazze’de yaşanan sağlık sorunları ve açlık krizi giderek büyümekte. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise bebekler ve kadınlar olmaktadır.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, Gazze’deki çadır kamplarında açlıkla mücadele eden bebekler için özel bir çalışma başlatıldığı belirtildi. Bebek mamaları ve sütlerinin, açlıktan en çok etkilenen yenidoğan ve 5 yaş altı çocuklara ulaştırıldığı vurgulandı.

Program Koordinatörü Celalettin Saka, gıda krizinin en temel ihtiyacının bebek maması olduğunu vurgulayarak, Gazze’deki hastanelerde yaralılara müdahale ettiklerini ve mobil sağlık ekiplerinin de kapı kapı dolaşarak sağlık hizmeti sunduğunu dile getirdi.

Saka, “Gazze’de her şeye ihtiyaç duyulmaktadır. Ekiplerimiz en acil ihtiyaçları belirleyerek malzemelerin teminini sağlıyor. Bebeklerin yaşama tutunabilmesi için gerekli olan mamaları ve sütleri ulaştırıyoruz. Ayrıca sıcak yemek ve gıda kolileri dağıtarak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 300 bin ihtiyaç sahibine yardım eli uzattık” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.