DOLAR 32,4677
EURO 34,6583
ALTIN 2.394,76
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Yerli yapay zeka için büyük adım!

06.04.2018
A+
A-

Elbette en büyük hayallerimiz yerli teknolojileri kullanmak ve ülkemizdeki şirketlerin bu teknolojileri ileriye götürdüğünü görmek. Turkcell’de Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Serkan Öztürk‘e de bu yönde atılan adımları sorduk. Bu keyifli videoya hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yapay zeka alanında kendi algoritmalarını geliştiren Turkcell, biz farkında olmasak da, aslında birçok önemli işi yapay zekadan destek alarak tamamlıyor. Webchat sisteminden, Chatbot‘lara geçen şirket, müşteri evraklarını işleme noktasında da yapay zekadan yardım alıyor.

Ülkemizde henüz çok yeni bir atılım olan yapay zeka, Turkcell gibi şirketlerin çalışmalarıyla ülkemizde de geniş kullanım alanları bulacak gibi görünüyor.

:: Ülkemizdeki yapay zeka atılımları hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.