DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Yerli helikopterden müjdeli haber!

23.09.2018
A+
A-

İlk uçuşunu başarı ile gerçekleştiren yerli helikoper T625 , için yürütülen projede önemli kilometre taşlarından birinin de başarıyla aşıldığının müjdesi verildi.

Tamamen yerli olarak üretilecek olan T625 Genel Maskat Helikopteri için yayınlanan raporda, motorun kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatının tamamlanması ve ilk ateşlenmenin başarı ile sonuçlanması için oldukça sıkı bir çalışmanın yürütüldüğü belirtiliyor.

Yerli helikopterin sorunsuz çalışması için her detayı ince eleyip sık dokuyan mühendisler, en kısa zamanda T625 Genel Maskat Helikopteri‘ni tamamen yerli motorlar ile havalandırmayı planlıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklama göre, T625‘in yerli motorla olan ilk uçuşunu 2021 yılının ilk yarısında gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Ayrıca yayınlanan rapora göre projedeki önemli aşamalardan birinin, yerli helikopterin ilk uçuşunu gerçekleştirdiği günden bir önce yani, 5 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştiği belirtiliyor.

5 Eylül’de yerli motorun kararlı rejimde çalıştırıldığının da yayınlanan raporda belirtiliyor. Yaşanılan bu gelişme ile birlikte yerli motorun tasarlandığı şekilde çalıştığı da gözlemlendiğini de belirtelim.

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ bünyesindeki motorun karakterizasyon çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten yetkililer, önümüz yıl içerisindeyse prototip motorun çalıştırılmasını da planladıklarını açıkladılar.

T625 Genel Maksat Helikopteri özellikleriyle dikkat çekiyor!

T625 Genel Maksat Helikopteri’nin rotor, iniş takımları, transmisyo ve paller gibi önemli parçaları tamamen yerli kaynaklar kullanılarak üretilirken, bu helikopter zorlu hava koşullarında yüksek irtifa veya sıcaklık fark etmeksizin uçabilecek şekilde tasarlandı.

Tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ilk helikopterimizin ilk uçuşu vatana millete hayırlı olsun. Tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ve tebrikler. Rabbimize hamdolsun. pic.twitter.com/XSAmCmN9SA

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) September 6, 2018

Helikopterin bir diğer özel yönüyse yerli motor kullanılıyor olması. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında, helikoptere güç veren yerli motor (prototip aşamasında), insansız Türk araçlarına da hayat verecek.

:: Peki siz, yerli helikopterimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.