DOLAR 32,2892
EURO 34,6520
ALTIN 2.412,44
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Yeni yılı unutulmaz kılmanın altı yolu! 31 Aralık gecesinin ‘en’leri…

09.12.2018
A+
A-
1 / 26

Geçen hafta Avrupa’nın farklı şehirlerinde Noel pazarlarını dolaştım. Her yerde yeni yıl hazırlıkları başlamıştı. Yeni yerler görmeyi, yeni kültürler keşfetmeyi seviyorsanız ve ‘Yıla nasıl girersen öyle gider’ inancına sahipseniz size 31 Aralık’ı karşılamak için dünyanın dört bir yanından birbirinden ilginç seçenekler hazırladım.

Fotoğraflar: Alamy

2 / 26

En hesaplısı: Batum
Sınır kapısından sonra yarım saat sürüyor. Yemyeşil bir ormanın içine kurulmuş Batum, bir liman şehri.

3 / 26

Yurtdışında yılbaşı geçirmek için en uygun fiyatlı seçenekler arasında. SSCB döneminde ülkenin Riviera’sı sayılan bölgede zengin bir mutfak var.

4 / 26

Yeni yılı Avrupa, Asya ve Ortadoğu mutfaklarının harmanlandığı bir ziyafet sofrasında karşılayabilirsiniz.

5 / 26

Gürcülerin misafirperverliği de eklenince, sıcacık bir kutlama programı sizi bekliyor.

6 / 26

En romantik: St. Petersburg
St. Petersburglular için yılbaşı çok önemli. Zaten görkemli olan şehri daha da ilgi çekici hale getirmek için özenli bir telaş içindeler.

7 / 26

Hediyeleşme ritüelini Noel yerine yılbaşı gecesi yapmayı tercih ediyorlar. Kutlama için Hermitaj Meydanı seçilecek en güzel yerlerden biri.

8 / 26

Havai fişeklerin aydınlattığı gökyüzünün altında, buz pistlerinde kayan insanlar, sokakları dolduran müzikle birleşince karşılaşabileceğiniz en romantik yılbaşı görüntüleri çıkıyor ortaya.

9 / 26

Bu tabloyu masalsı bir havaya dönüştürme işini 30 kilometresi şehrin içinden geçen ve tamamen donarak beyaz örtüyle bütünleşen Neva Nehri üstleniyor. Manzaranın tadını çıkarmak için nehrin ikiye ayrıldığı yerde bulunan Vasilyevsky Adası’nı seçebilirsiniz.

10 / 26

Rusya’nın en büyük, dünyanın sayılı müzelerinden biri olan, 3 milyonun üzerinde esere sahip Hermitaj’ı gezmeyi de unutmayın.

11 / 26

En sevdiğim: Sydney
Sydney dünyada yeni yılı ilk karşılayan şehirlerden. Yılbaşı gecesi limanda yapılan ışık gösterisi dünyaca meşhur.

12 / 26

Akrobasi gösterisi, Aborjinlerin bir önceki yılın kötü ruhlarını yok etmek için yaptıkları tören geceyi renklendiren etkinlikler arasında.

13 / 26

Yılbaşı gecesi Darling Harbour limanında eğlence sabaha kadar sürüyor.

14 / 26

Yılbaşı kutlamalarının başrol oyuncusu ise etrafından havai fişeklerin atıldığı Sydney Limanı Köprüsü.

15 / 26

En güzel meydan: New York
Frank Sinatra’nın “Uyumayan şehir” dediği New York’ta yılbaşı kutlamak için sayısız seçenek var. Öncelikle Rockefeller Meydanı’na gidin derim; dünyanın en görkemli Noel ağaçlarından biri burada.

16 / 26

Yılbaşı akşamı New York’lular Times Meydanı’na koşuyor. Hep birlikte 10’dan geriye doğru saymak ve yeni yıla burada girmek şehrin bir diğer geleneği.

17 / 26

Ben de bir kez parçası oldum; -17 derecelik soğuğu ve buna rağmen iğne atsan yere düşmez kalabalığı unutamam…

18 / 26

New York aynı zamanda sanat şehri. Yeni yıl haftası için Metropolitan Operası’nın ve Broadway müzikallerinin programlarını kontrol edebilirsiniz. Central Park da yılbaşı gecesi ayrı güzel olur.

19 / 26

En lüks plan: Aspen
26 ünlü kayak merkezine sahip Colorado’nun gözdesi Aspen, jet sosyetenin akın ettiği, dünyanın en pahalı kayak merkezlerinden.

20 / 26

Rocky Dağları’ndaki bu doğa harikası, yeryüzüne yaklaşık 1350 metre yüksekten bakmanızı sağlıyor.

21 / 26

Otelleri ve gece kulüpleriyle sadece kayağın değil eğlencenin de merkezi.

22 / 26

Ayrıca Wheeler Opera Binası’ndaki etkinliklere katılmak, White River Ulusal Ormanları’nda yürümek, Aspen Müzesi’ni gezmek de tatil programınıza ekleyebileceğiniz alternatifler.

23 / 26

En turkuvaz: Barbados
Barbados Karayipler’deki en gözde adalar arasında. Turkuvaz denizi, beyaz kumsallar ve palmiye ağaçları tamamlıyor.

24 / 26

Beyaz değil sarı – mavi bir yılbaşı istiyorum diyenler için ideal. Güneş ışınları cömertçe palmiyelerin ve beyaz kumların üzerine saçılırken, yılbaşı heyecanı yaşamak yerine yaz tatiline çıkmış gibi hissetmek olası.

25 / 26

Hava sıcaklığı yıl boyunca 21-30 derece arasında değişiyor.

26 / 26

Adanın özellikle kuzey sahillerinde birbirinden şık otel ve restoranlar var; hepsi de yabancı turistlerle dolup taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.