DOLAR 32,2332
EURO 35,0807
ALTIN 2.503,49
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Yeni Uzay İstasyonu parçalarını SpaceX taşıyacak

30.03.2020
A+
A-

Uzay yarışı kavramı daha önce ülkeler arasında oluyordu. Ancak artık bu işe büyük yatırım yapan şirketler, uzay yarışı için kolları sıvamış durumda.

Son olarak, Ay görevi için planlalan Astronot gönderme palanı için SpaceX, Boeing ile girdiği rekabeti kazanmıştı. Böylece Elon Musk, bu konuda rakiplerinin önüne geçmiş oldu.

SpaceX, NASA astronotlarını uzaya gönderecek

Tesla SpaceX NASA astronotlarını uzaya gönderecek. Elon Musk yeni projenin tarihini açıkladı.Tesla bir yenilik daha yapmaya hazırlanıyor.Son gelişmeler haberimizde.

Trump yönetimine de yakınlığıyla bilinen Elon Musk, şimdi de yeni Uzay İstasyonu parçaları taşıma görevini üstlendi.

Bunun için kullanılacak olan Dragon XL uzay aracına Falcon Heavy roketleri güç verecek.

NASA, 2024 yılına kadar Ay görevi kapsamında yeniden Ay’a ayak basacak. İçlerinde kadın astronotların da yer alacağı bu görev sadece Ay’a ayak basmaktan ibaret değil.

Mars görevi için ilk hazırlık olan Ay, bir nevi insanlığın uzayda yeni bir adım atması için basamak görevi görecek. Mars’a astronot gönderimi için ilk denemelerin bu İstasyon üzerinde yapılması planlanıyor.

NASA, bu uzay istasyonundan direkt olarak Ay’a iniş yapılamayacağını açıkladı. Ancak bu istasyon için ilginç iddialar var.

Bazıları Ay yörüngesine inşa edilecek olan istasyonun, insanlığın uzayda yaşamı için ilk denemelerin yapılacağı görüşünde.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, NASA, Ay görevi ve yeni Uzay İstasyonu ile ne yapmak istiyor? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.