DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Yeni tür Android zararlı yazılımı: EventBot Güvenlik araştırmacıları yeni bir Andriod zararlı yazılımı keşfetti. EventBot bankacılık zararlı yazılımı…

30.04.2020
A+
A-

Zeki telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte zararlı yazılımlar da farklı şekillerde karşımıza çıkmaya başladı. Cybereason şirketinde çalışan güvenlik araştırmacıları Android işletim sisteminde bütün yetkiye sahip olan bir zararlı yazılım keşfetti.

Android cihaza gelen iki faktörlü düzeltme mesajlarına eriştikten daha sonra sistemden silen EventBot, kullanıcıların herhangi bir şeyden kesin olmama duymayacağı şekilde hazır. Güvenlik uzmanı Assaf Dahan, ” EventBot, fazla artı mesai harcanarak oluşturulmuş. Mart ayında keşfettiğimiz bu zararlı yazılım aralıksız güncellenerek kendini yeniliyor.” ifadelerini kullandı.

Şimdiye değin aynı profesyonellikte bir zararlı yazılıma rastlamadıklarını bildiren Dahan, ” Zararlı yazılımlar genellikle belirtilen projelerin kopyalanmış hallerinden oluşuyor. Bu zararlı yazılım sıfırdan yazılı gibi görünüyor.” dedi.

EventBot, cihaza tam erişim sağlayabilmek için Android kök dizininde yetki sahibi olan uygulamalar gibi davranıyor. Kurulduktan sonra PayPal, Coinbase, CapitalOne gibi finans uygulamalarının yanı sıra 200 adet bankacılık ve kripto para cüzdanı uygulamasından veri sızdırabiliyor.

Yetkililer şimdilik Android başvuru formu mağazasında EventBot ile ilgili bir ize rastlamadıklarını, bu sebepten dolayı dağıtım hızının şimdilik yavaş olacağını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.