DOLAR 32,4025
EURO 34,7618
ALTIN 2.399,40
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Yeni Ryzen’ler Türkiye’ye ne zaman gelecek?

20.03.2018
A+
A-

Ocak ayında düzenlenen CES 2018‘de Ryzen Pro, Ryzen 3 ve Ryzen Mobile APU modellerini tanıtan AMD, 12 nm ile üretilen 2. nesil Ryzen’lerin de nisan ayında satışa çıkacağını açıklamıştı. ShiftDelete.Net’in ulaştığı bilgilere göre, 2. nesil Ryzen işlemciler, 15-22 Nisan haftasında ülkemizde satışa sunulacak. Farklı modellerle ülkemizde satışa sunulacak ikinci nesil işlemciler, farklı kanallarda satışta olacak. İşlemcilerin net satış tarihi, hangi modellerle geleceği ve fiyatı ise henüz belli değil.

Ryzen Mobile 2. çeyrekte satışa çıkıyor

İkinci nesil masaüstü işlemciler kadar merak edilen bir konu da mobil işlemcilerdeki durum. CES’te R7 2700U, R5 2500U, R3 2300U, R3 2200U ve bu işlemcilerin ‘Pro‘ versiyonları tanıtılmıştı. En yüksek performansa sahip Ryzen Mobile işlemcisi olan R7 2700U, 8 çekirdeğe, 3.8 GHz maksimum çalışma frekansına, 10 çekirdekli grafik işlemciye ve 6 MB arabelleğe sahip. Notebook üreticisinin tercihine göre 15 W ile 25 W arasında çalışabilen işlemci, ısı ve enerji sorunu olmadıkça hız aşırtma yapabiliyor.

Sektör içerisindeki farklı kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, AMD’nin Ryzen Mobile’a sahip dizüstü bilgisayarlar, 2018’in ikinci çeyreğinde ülkemizde satışa çıkacak. Haziran ayında satışta olması beklenen dizüstü bilgisayarlar, farklı üreticilerden gelecek. Acer, Lenovo ve HP tarafından getirileceği bilgisine ulaştığımız bilgisayarlar, giriş, orta ve üst seviyede farklı işlemci ve kasalarla karşımıza çıkacak.

::AMD’nin yeni işlemcileri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce firma dizüstü bilgisayar alanında başarılı olabilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.