DOLAR 32,5467
EURO 34,9817
ALTIN 2.420,36
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Yeni iPad Pro dayanıklılık testinde! (Video)

09.11.2018
A+
A-

Apple ürünleri hakkında yapmış olduğu içeriklerle ön plana çıkmayı başaran EverythingApplePro, Apple’ın yeni nesil tabletini çeşitli dayanıklılık testlerinden geçirdi.

Söz konusu yayınlanan videoda YouTuber, yeni iPad Pro modelini bükülme ve düşürme testlerine tabii tutuyor. Yukarıdan da izleyebileceğiniz gibi, baştan aşağıya yenilenen iPad Pro modelinin, yapılan çeşitli testlerde sınıfta kaldığını gözlemlemekteyiz. Oldukça hassas bir kasaya sahip olan model, normal sayılabilecek bir mesafeden düşmesi sonrasında rahatlıkla ekranı kırılabiliyor.

Bir sonraki aşamada ise bükülme testinde boy gösteren yeni nesil tabletin, oldukça hassas olduğunu belirtelim. Söz konusu durum hakkında, kullanıcıları uyaran YouTuber, yeni nesil tabletin kesinlikle koruyucu bir kılıf ile kullanılmasını özellikle öneriyor.

Yeni iPad Pro ekranlarını kıranlar yandı!

Apple, düzenlemiş olduğu lansmandan  kısa bir süre sonra 11 inç ve 12.9 inç’lik yeni nesil tabletleri için dudak uçuklatan servis ücretlerini gün yüzüne çıkartmıştı.

Bilindiği üzere Apple, yeni 12.9 inç iPad Pro modelinin servis ücretinin 649 dolar olacağını açıklamıştı. Bunun haricinde ise teknoloji devi , Yeni 11 inç iPad Pro modeli için de 499 dolarlık bir servis ücreti belirlemişti.

Henüz Apple Store Türkiye, iPad servis ve onarım fiyatlarında bir güncelleme yapmadığını da belirmekte yarar var. Fakat şöyle bir varsayım yapacak olursak, 11 inç ve 12.9 inç modellerinin ülkemizdeki servis ücretlerinin tahminen vergiler dahil olmadan 2800 ila 3300 TL arası olması bekleniyor. Söz konusu bu fiyatlara vergilerde dahil edilince, görünen o ki yeni nesil iPad Pro modelleri için belirlenen tamir ücretleri kullanıcıların bir hayli canını yakacak. Kısacası  yeni tabletleri dikkatli kullanmakta yarar var.

Yeni iPad Pro özellikleri neler sunuyor?

Baştan aşağıya yenilenen iPad Pro modeli, tamamen yenilenen tasarımı ile dikkat çeken bir model olduğunu belirtelim. Bu modelin en büyük yeniliği ise, Touch ID yerine Face ID güvenlik desteği sunacak olması.

iPhone XR modelinde olduğu Liquid Retina teknolojisine sahip olan iPad Pro, bugüne kadar yapılmış olan en gelişmiş ekran deneyimi sunacak. Tasarımdaki en önemli gelişmelerden biri de, kalınlık noktasında karşımıza çıkıyor. iPad Pro, sadece 5.8 mm kalınlığa sahip olduğu da görmekteyiz.

Face ID ile donatılan iPad Pro modelinde Apple’ın 7 nm üretim mimarisinde üretilen A12 Bionic işlemcisinin X sürümü olan A12X Bionic yer alıyor.

8 çekirdekli CPU ve 7 çekirdekli GPU ile üretilen A12X Bionic işlemcisi, 10 milyar transistör ile geliyor. Bu işlemcide yer alan grafik birimi ise ilk iPad modelindeki GPU’ya göre 1000 kat daha yüksek performansa sahip. Sunumda, oyun deneyiminin Xbox One S seviyesinde olacağı da iddia ediliyor.

Yenilenen iPad Pro hakkında daha detaylı bilgileri buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Peki siz, yeni iPad Pro Türkiye fiyatını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.