DOLAR 32,2627
EURO 34,7251
ALTIN 2.398,52
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Yeni Instagram güncellemesi bizlere neler sunacak?

02.05.2018
A+
A-

1 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen Facebook Geliştirici Konferansı’nda Mark Zuckerberg, uygulamarı için birçok özelliği duyurdu. Bu özellikler, bazı yeniliklerin de haberci olarak karşımıza çıkıyor. Yani Instagram, ilerleyen zamanlarda, yeni özellikleri ile ortalığı karıştıracak.

Yeni gelen güncelleme ile birlikte kullanıcılar, artık birden fazla uygulama içerisinden direkt olarak hikaye paylaşımı yapabilecek. Bununla birlikte Instagram, GoPro ve Spotify ile de anlaşmaya vardı. Anlaşmaya varmasının sebebi, uygulamaların ilerleyen zamanlarda birbirleriyle entegre olarak çalışması diyebiliriz. Yani Spotify kullanıcıları, dinlediği şarkıları Instagram hikayeler üzerinden de paylaşabilecek. Bu durum, ilerleyen zamanlarda daha da gelişecek gibi duruyor. Ayrıca Spotify’da dinlediğiniz şarkıları, ilerleyen zamanlarda direk mesaj üzerinden de paylaşabileceksiniz.

GoPro tarafına baktığımızda ise, artık kullanıcılar çektikleri videoyu kolaylıkla hikayeler üzerinden paylaşabilecek. Buna ek olarak, bazı yeniliklerin de geleceğini söylebiliriz. Bu yenilikler, dikey kırpma, yatay kırpma, geniş açı ve mükemmel açı olarak karşımıza çıkacak. Karşımıza çıkacak yenilikler, Instagram hikayeleri için yapılan paylaşımları daha da kolay hale getirecek. Bununla birlikte uygulama, kullanıcıları için en kısa yoldan paylaşmaları için düzenlemeler yapacak gibi duruyor.

Kısacası, GoPro üzerinden bir fotoğraf yada video seçin. Ardından seçtiğiniz fotoğraf ya da videoyu paylaş deyin. Paylaş dedikten sonra da düzenleyin. Son olarak, Instagram hikayeler ya da Instagram direkt mesaj üzerinden paylaşabilirsiniz.

Öte yandan uygulama, ilerleyen zamanlarda yeni kamera efektleri ile de gelecek. Son olarak, Instagram’a görüntülü arama özelliği de gelecek. Bu özellikle Instagram, rakiplerini geride bırakabilir ve bu özelliğe ait fotoğraflar da ortaya çıktı. Şu an için bazı özelliklerin ne zaman geleceği konusunda bir bilgi de olmadığını söyleyelim.

NEW screenshots of Instagram’s incoming video call feature in action

h/t @wongmjane pic.twitter.com/EqtbnB4V8p

— Matt Navarra (@MattNavarra) April 27, 2018

::Instagram’ın yeni güncellemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz ve gelmesini istediğiniz güncelleme var mı?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.