DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yeni Bir Yöntemle Epilepsi Nöbetlerinin Kontrolü

Yeni bir yöntemle epilepsi nöbetleri kontrol altında! Epilepsi tedavisinde kullanılan yeni yöntem hakkında detaylı bilgi alın. Epilepsi nöbetlerini azaltmanın etkili yolu.

24.06.2024
A+
A-

Epilepsi Nöbetlerini Kontrol Altına Almak İçin Yeni Bir Yöntem

Epilepsi Nöbetlerini Kontrol Altına Almak İçin Yeni Bir Yöntem

Şiddetli epilepsi hastası Oran Knowlson’un kafatasına epilepsi nöbetlerini kontrol altına almak amacıyla özel bir cihaz yerleştirildi. Dünya genelinde ilk kez Oran Knowlson’da uygulanan bu tedavi yöntemi, umut verici sonuçlar elde etti.

Ameliyat ve Sonuçlar

Oran Knowlson, Londra’daki Great Ormond Street Hastanesi’nde gerçekleştirilen sekiz saatlik bir ameliyat ile beyin içerisine yerleştirilen nörostimülatör cihazı sayesinde nöbetlerini büyük ölçüde kontrol altına aldı. Cihazın aktif hale getirilmesinin ardından gündüz nöbetlerinde %80 oranında azalma görüldü. Oran’ın annesi Justine, oğlunun artık daha mutlu olduğunu ve yaşam kalitesinin belirgin şekilde arttığını belirtti.

Nörostimülasyon ve Epilepsi

Epilepsi nöbetleri, beyindeki anormal elektriksel aktivitelerin neden olduğu patlamalar sonucunda ortaya çıkar. Nörostimülasyon cihazı, beyne sürekli bir akım darbesi göndererek bu anormal sinyalleri engellemeyi veya azaltmayı hedefler. Oran’ın ameliyatında beyne iki elektrot yerleştirildi ve bu elektrotlar nörostimülatöre bağlandı.

Ameliyattan sonra Oran, cihazın varlığını hissetmemekte ve günlük hayatında kablosuz kulaklıklar aracılığıyla cihazını şarj edebilmektedir. Yedi ay sonrasında, Oran’ın nöbetlerinde büyük bir iyileşme gözlendi. Justine, oğlunun artık daha uyanık olduğunu ve gündüz düşme nöbetlerinin olmadığını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.