DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yel değirmenlerinin mavi ve yeşil doğayla buluşması: Bozcaada

06.04.2018
A+
A-
1 / 31

Türkiye’deki Rum kültürünü renkli sokak aralarında bulabileceğiniz, mavi yeşil doğasıyla gözünüzü şenlendirecek, buz gibi tertemiz deniziyle sizi ferahlatacak, üzümleriyle meşhur bir ada Bozcaada… Rüzgâra ev sahipliği yapan yel değirmenlerini görmeye hazırsanız, işte size Bozcaada gezi rehberi…

2 / 31

İstanbul’dan Bozcaada’ya ulaşım için birkaç alternatifiniz var. Seçim sizin. İlki Tekirdağ yoluna çıktıktan sonra bizim yaptığımız gibi 15-20 dakika kadar süren Gelibolu – Lapseki feribotunu kullanmak.

3 / 31

Ardından bir saat kadar araç kullandıktan sonra Geyikli’den tekrar feribota binerek Bozcaada’da inmek. Feribotların her biri 35 TL.

4 / 31

İkinci tercih ise Eceabat’tan ya da Kilitbahir’den feribota binmek ve sonra tekrar Geyikli’den feribota binmek. Buralarda feribot sırası çok daha az oluyor ama daha fazla araba kullanıyorsunuz.

5 / 31

Bozcaada’dan dönüş feribotunuz içinse internetten rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Tavsiyem son ana bırakmadan dönüş için belirlediğiniz saate rezervasyon yapın çünkü yoğun dönemlerde feribotlarda yer kalmıyor, gece yapılan ek seferlere kalmayın.

6 / 31

Ada içerisinde hep bisiklet kullanarak ya da yürüyerek bir yerlere gidiyorsunuz. Ancak plajlar için araba ya da motor şart.

7 / 31

Bozcaada lezzetlerinden bahsedelim biraz. Hangi lezzetleri denemeden olmaz?

8 / 31

Öğle yemeği için ise Asude’nin Bahçesi’nde ada otlarından yapılma pestolu makarnayı ve hardal tohumlu bonfileyi tavsiye ediyorum. Her şey çok lezzetli, tabi şarapları da… Akşam yemeği için gidilebilecek mekanların en iyileri Sandal, Battı Balık Restaurant, Bade-i Aşk, Adabeyi Tenedos, Maya, Hasan Tefik Zeytinyağı Restaurantları.

9 / 31

Çoğu Rum Mahallesinde yer alan bu deniz ürünleri ağırlıklı mekanlarda mezeler leziz mi leziz. Kabak çiçeği dolması, asma yaprağında sardalya, girit ezme, ada otları, deniz börülcesi, deniz ürünleri böreği başta gelen tatlar.

10 / 31

İki kişi ortalama 150-200 TL hesap geliyor. Limandaki balık restoranlarının diğer mekanlara da fiyatlı olduğunu belirteyim.

11 / 31

Yine adada mutlaka uğranması gereken duraklara gelirsek, bunlardan ilki Çınaraltı Cafe. Damlasakızlı Türk kahvesi, acıbadem likörü ve sakızlı kurabiye menüsünden tatmadan dönmeyin döverler valla. Fiyatı 12 TL.

12 / 31

Hatta kahvenin altında gelen çınar yaprağını hatıra olarak saklayabilirsiniz.

13 / 31

Oradan Çiçek Pastanesine geçer, damla sakızlı bademli kurabiye alır ve lezzetli dondurmasını denersiniz.

14 / 31

Tenedion Winehouse ise meşhur Bozcaada şaraplarını hem kendinize hem yakınlarınıza hediye olsun diye alabileceğiniz yer. Fiyatları oldukça uygun… Kadeh şaraplar 10-15 TL, Şarap tadımı 15 TL. Şimdi şarap tadımını biraz açalım istiyorum.

15 / 31

Çamlıbağ Tadım’da dokuz adet şarabın tadımını yapıyorsunuz. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Sauvignon & Kuntra, Merlot & Kuntra, Kuntra Özel Rezerv, Karalahna, Roze, Vasilaki. Sondan başa doğru şarabın sertlik derecesi artıyor. Her biri ayrı lezzet ama beyaz şarap olarak Vasilaki, pembe şarap olarak Roze, kırmızı şarap olarak Cabernet Sauvignon çok lezzetli.

16 / 31

Fuska ya da Bianca da kalenin arkasında deniz kenarı şahane mekânlar. Bianca’da denizin içindeki masada şarap içmek ve güneşlenmek şahaneydi.

17 / 31

Polente ise mavi beyaz ada ile bütünleşmiş, adada gece hayatının kalbinin attığı sokak mekânı. Lezzetli kokteylleri var.

18 / 31

“Adada nerede denize girilir?” derseniz, cevap her yerde, her koyda… Ben sadece birkaç örnek yazıyorum.

19 / 31

Akvaryum Koyu, adı üzerinde akvaryum gibi, fazla söze gerek yok. Sadece konforunuz için yanınızda yiyecek içecek ve şemsiye, plaj sandalyesi götürmenizi öneririm.

20 / 31

Ayazma Plajı, halk plajı ama gayet denizi cam gibi. Orada acıktığınızda Vahit’in Yeri’nde veya Koreli’de yemek yiyebilirsiniz. Lezzetli ve fiyatları uygun.

21 / 31

Habbele Plajı ise en sakin bulduğumuz sanki deniz bizimişcesine yüzdüğümüz berrak bir koydu.

22 / 31

Adada ne yapmadan dönmüyoruz?
Corvus Şarapları oraya gitmek için başlı başına bir amaç bile olabilir. Mutlaka şarap alın. Özellikle Türkiye’nin en güzel gün batımını yapabileceğiniz Polente Feneri’ne giderken yanımızda götürüyoruz.

23 / 31

Gelelim gün batımı ipuçlarına…
Yanımızda olmazsa olmazlar: Şarap ve peynir, tirbuşon, şarap kadehleri, kamp sandalyeleri (yoksa piknik örtüsü), fotoğraf makinesi ve gece üşümemeniz için ceket polar benzeri bir şey.

24 / 31

Polente Feneri ve rüzgar güllerinde günbatımı çok çok güzeldi. O kadar güzeldi ki iki akşam da gittik. İlk gece daha önceden rezervasyon yaptırdığımız restorana yetişeceğimiz için güneş batınca kaçtık. Asıl olay ikinci geceydi.

25 / 31

Uzun uzun kalın. Ayın, yıldızların keyfini çıkarın. Gökyüzü tuval gibi oluyor. Şanslıysanız yani hava bulutlu değilse güneş denize batıyor ve inanılmaz bir manzaraya şahit oluyorsunuz.

26 / 31

Türk Mahallesi ve Rum Mahallesi olmak üzere iki kısımdan oluşan bu adada deniz, şarap, insanlar her şey güzel.

27 / 31

He bir de unutmadan adanın kilisesi, kalesi ve müzesi de gezilesi. Onlara da bir uğrayın derim.

28 / 31

Dönüş zamanı geldiğinde iskelede ev yapımı doğal meyveli dondurmayı zevkinize göre bir güzel yaptırıp yemeyi unutmayın. Bozcaada’ya ilk gelişinizde anlayacaksınız. Bu son olmayacak…

29 / 31
30 / 31
31 / 31
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.