DOLAR 32,5696
EURO 34,9359
ALTIN 2.426,73
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yedi aydır güzel haber bekliyorlar!

29.11.2019
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Cihat Aslan’ın haberine göre en son 10 Nisan akşamı aileleri ile irtibat kuran Demir ve Altınok’tan yedi aydır haber alınamıyor. Ailelerin endişeli bekleyişleri devam ederken, eşi Mehmet Demir ve ağabeyi Volkan için Ankara’da çalınmadık kapı bırakmayan Pınar Demir, her hafta Trablus Büyükelçiliği’ni arıyor. Ailece perişan halde olduklarını aktaran Demir, yaşadıklarını böyle anlattı:

“Eşim ve ağabeyimi göremeyişimizin üzerinden yedi ay geçti. Sadece bize hayatta olduklarını ve kurtarılmaları için zaman gerektiği söyleniyor. Savaş bölgesinde oldukları için ulaşılamayan bir yerdeler. Hayatta olduklarını bilmek, biraz da olsa bizi mutlu ediyor. Elimizden hiçbirşey gelmiyor. Ankara’ya gittim. Dışişleri Bakanının milletvekillerinin soru önergesine verdiği yanıtta ‘İlgileniliyor’ denildi. Her hafta konsolosluğu arıyorum. İki ailede kötü durumda. Küçük kızımı, ‘Baban gelecek, işi uzadı. Oralarda şebeke kesilmiş’ diye oyalıyoruz. Büyük kızım ise herşeyin farkında, ‘Babamdan haber var mı? Aradılar mı’ diye soruyor. Ümidimi yitirmiyorum. Yitirmiş olsaydım, durum başka olurdu. Geleceklerine inanıyorum. Yetkililerden eşim ve ağabeyimi bir an önce getirilmelerini istiyorum.”

Elçilik: “Siyasi koz”

Trablus Büyükelçiliği’nden yetkililer Milliyet’e iki Türk işçinin son durumuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Politik ve siyasal olarak Hafter güçlerini ülke olarak tanımadığımız için doğrudan birebir iletişimimiz söz konusu değil. Ancak, BM ve diğer uluslararası organizasyonlar aracılığıyla iki vatandaşımızın kurtarılması için temaslarımız sürüyor. Sağlık durumları ile ilgili aldığımız bilgilere göre, olabildiğince iyiler. Bakanlığımız, büyükelçiliğimiz ve bütün yetkili kurumların durumdan bilgisi var. Doğru bağlantı yollarını bulmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın suçsuz olduğunu onlar da biliyor. Ancak siyasi olarak kullanmak için ellerinde tutuyorlar. Türkiye ile ilgili olayı farklı yansıtarak yanlış anlamalara yol açabiliyorlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.