DOLAR 32,5422
EURO 34,8926
ALTIN 2.441,28
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Yaz Tatilinde Obeziteye Dikkat

28.06.2020
A+
A-

Tatillerin başlaması ile çocuklarda olan sıkı düzende esneklikler görmeye başlandı. Çocuklar için tatil seslenmek bir ödül anlamına geldiği için her alanda değişmeler yaşandı. Bunların başında da besin düzeni geliyor.

UZMANLAR EBEVEYNLERİ OBEZİTE KONUSUNDA UYARIYOR

Yaşam normalleşmeye devam ederken bu dönemde çocukların her şeyin tadını çıkarmasını istiyor olabilirsiniz. Lakin bu fazla fazlalığa kaçmamalı. Bilhassa gıda konusunda yaz tatili her tarafında dikkatli olmak çok önemlidir.

Besin ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Nilşah Karakurt, tatile giren çocukların gıda düzeninin önemine işaret ederek, “Çocuk tatilde, tadını çıkarsın’ diyerek ebeveynler çocuklarının yediği abur cuburları kontrolsüz bırakabiliyor, gece geç yatıp sabah geç kalkılan bir uyuma düzeni, uzun zaman televizyon karşısında oturma, uzun süre bilgisayar ve telefonla oyun oynamak çocukları ve gençleri asosyalliğe iterken hareketini azaltıp ” dedi.

YAZ TATİLİNDE NASIL BESLENİLMELİDİR?

Yaz tatillerinde besin düzenine uyarı edilmesi konusunda talimat yapan Karakurt, Yaz okulunda olan ve etkin spor yapan gençler ve çocuklar için defalarca beslenme çantası hazırlanmalıdır. Kutu süt, kutu ayran, kutu kefir, leblebi, badem, ceviz, muz, elma gibi çantalık atıştırmalıklar yer almalıdır. Öğlen ve akşam yemekleri arasındaki uzun arayı karbonhidrat ve proteinden varlıklı bir öğünle renklendirilebilir. Tahıllı ekmekle yapılan peynirli sandviç, muz yanında süt, konut yapımı meyveli kek yanına süt, konut yapımı sütlü tatlılar gibi seçenekleri değerlendirilebilir.

Yaz tatili her tarafında çocuklarınız için mutlaka bir hobi öneriniz olsun. Oyun saatleri dışarıda yüzme, basketbol, voleybol, tenis, futbol, tırmanış, binicilik, su sporları, jimnastik gibi ilgileneceği bir spor dalı ile uğraşmaları sağlıklı gelişimleri açısından yardımcı olacaktır. Uyku düzeni de egzersiz ve uyumlu, sağlıklı beslemek kadar manâlı.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Süt Obezite Riskini Ortadan Kaldırıyor

Süt Obezite Riskini Ortadan Kaldırıyor

Eğer Bir Çocuk Başım Ağrıyor Diyorsa...

Eğer Bir Çocuk Başım Ağrıyor Diyorsa…

En Çok Obez Çocukları Etkiledi

En Fazla Obez Çocukları Etkiledi

Karne Günü Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır?

Karne Günü Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır?

İLİşKİLİ GALERİLER Obezitenin Yol Açtığı Hastalıklar

Obezitenin Yol Açtığı Hastalıklar

İşte Bu Sebepler Kilo Almanıza Sebep Oluyor!

İşte Bu Sebepler Kilo Almanıza Sebep Oluyor!

Kilo Almanızı Önleyecek 7 Püf Nokta

Kilo Almanızı Önleyecek 7 Püf Nokta

Çağatay Ulusoy Aldığı Kilolarla Hayrete Düşürdü

Çağatay Ulusoy Aldığı Kilolarla Hayrete Düşürdü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.