DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri genelgesi yayımlandı! Bir süredir beklenen ”Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri” genelgesi nihayet yayımlandı. İşte alınan tedbirler…

17.05.2020
A+
A-

Havalar ısınmaya başladıkça birçok insan yasaklara rağmen dışarı çıkıyor. Alınan önlemlerin sonuç vermesiyle birlikte maske kullanımı ve kalabalık yerlere gidilmemesi konusunda uyarılar her geçen gün artıyor. Bu sebeple karayollarında 1 Haziran 2020 ve 1 Ekim 2020 tarihleri aralarında uygulanacak trafik tedbirleri bir bir sıralandı. Bu trafik tedbirleri arasındaysa toplu taşıma araçlarında en fazla yüzde 50 doluluk sağlanması ve maske kullanımına ilişkin kurallar yer alıyor.

Laf konusu durumlar daha sıkı takip edilecek ve kurallara uymayan kişiler cezalandırılacak. Özellikle şehirlerarası yollarda trafik denetimlerinin sıklaştırlacağı söyleniyor. Trafik denetimlerinde polis ve jandarma trafik birimlerinden öbür ekipler yer alacak. Corona virüsü salgını nedeniyle her yıl olan tarihlerden daha farklı tarihleri kapsayan bu genelgede salgının özellikle yaz mevsiminde kalabalıklığın artacağı için yayılmasının önüne geçilmek isteniyor.

Alınan kararlar kapsamında şunlar yer alıyor:

Sosyal izolasyonun teminine ilişkin alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilecek. Şehir içi ve şehir halkı dışı ulaşımda toplu taşıma araçlarına ve otobüslere getirilen yüzde 50 doluluk kriteri ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar titizlikle peşine düşüp takip edilecek. Karma ekipler oluşturulacak, bu sayede çok fazla sayıda birey teftiş edilecek. Trafik ekipleri daha görünür olacak, “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu”nun geliştirilmesine karşın olarak GÖRÜNÜR olmaları sağlanacak. Temmuz ve Ağustos aylarında denetimler artırılacak, “seyahatlerin süresi ve mesafesinin artacağı” dikkate alınarak, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarındaki mümkün kazaların en üye indirilmesine karşın, tüm yolcu ve sürücülere karşın trafik denetimleri artırılacak. 05.00/07.00 saatleri aralarında sürücüler araçlarının dışına gösteri edilecek, kazaların bu saatler aralığında meydana gelmesiyle birlikte bu karar alındığı belirtiliyor. Güvenlik kemeri denetimlerine özel önlemler alınacak. Trafik yoğunluğunun arttığı zamanlarda helikopter, drone ve İHA türü hava taşıtlarından trafik düzenleme ve teftiş faaliyetlerine başvurulacak ve havadan denetleme yapılacak. kazaları inceleme edilecek ve ”Önce ” görseli çizilecek. Trafik eğitimlerine öncelik verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.