DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Yaz Aylarında Ortaya Çıkan Hastalığa Dikkat

19.06.2020
A+
A-

Havaların ısınmasıyla çoğu kişinin kâbusu olan keneler ortaya çıktı. Bu hastalığın belirtileri olarak ateş, halsizlik, iştahsızlık, adale ağrısı, bulantı, kusma, ishal belirtiler göstererek, ağır vakalarda kanama gibi etkiler ile eksik da olsa ölüme karoser olabilir.

KENEYE KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Balcı, “Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden tehlikeli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu değin vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve keza kenelerin elbise üzerinde gizli görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmeli” açıklamasında bulundu.

Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişiler kendilerini ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dahil) kene olup olmadığını yoklama etmeleri gerekmektedir. Açıklamalarına devam eden Balcı, “Kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden gerekli önlemler alınarak çıkarmalı. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de böylece azalacağı unutulmamalı. Hastalığa yakalanan şahısların kan, cisim sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalı. Kene tutunan kişiler, kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, adale ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir ya da birkaçının ortaya çıkması halinde hemencecik en yakın sıhhat kuruluşuna müracaat etmeli.” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Vücuttaki Enfeksiyona Ne İyi Gelir?

Vücuttaki Enfeksiyona Ne İyi Kazanç?

Saçlarda Beyazlaşmayı Önleyen Doğal Karışım

Saçlarda Beyazlaşmayı Önleyen Doğal Karışım

Dişlerin Beyazlaması İçin Öneriler

Dişlerin Beyazlaması İçin Öneriler

İLİşKİLİ GALERİLER Herkesin Sinirine Dokuna 7 Kişisel Hijyen Yanılgısı

Herkesin Sinirine Dokuna 7 Kişisel Hijyen Yanılgısı

Sıcak Su Torbası İle Stresinizi Atın!

Sıcak Su Torbası İle Stresinizi Atın!

Karbonat ve Sirke ile 5 Farklı Temizlik Çözümü

Karbonat ve Sirke ile 5 Öbür Temizleme Çözümü

Yanlış Bilinen Hijyen Hataları!

Yanlış Aşina Hijyen Hataları!

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.