DOLAR 32,2804
EURO 35,1015
ALTIN 2.473,48
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Yaz Aylarında Kulak Sağlığına Dikkat!

16.07.2020
A+
A-

Coronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte birçok tatil merkezi gerekli önlemleri alarak hizmet vermeye başladı. Ancak bu süreçte beklenen sağlık sorunu daha ortaya çıkıyor. Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı Op. Dr. İbrahim Akın bu hastalıklara değinerek önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar…

ÇEŞİTLİ SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLUYOR

Kulak Burun Boğaz hekimleri yaz aylarının gelmesiyle birlikte bazı hastalıkların arttığını belirtiyor. Bu hastalıkların başında ise kulağa su kaçma sonucu gelişen ve şiddetli ağrıya neden olan dış kulak yolu enfeksiyonları, suya atlama durumunda kulak zarında oluşan delik bu hastalıkların başında gelmektedir.

KULAKTA ENFEKSİYON GELİŞİYOR

Kulağa su kaçması konusunda herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten Op. Dr. İbrahim Akın, ‘Kulak zarı delik olan hastalarımızın bu konuda çok daha dikkatli olması gerekmekte aksi halde kulağa kaçan su zar delik olduğu için orta kulağa ulaşmakta ve bunlarda dış kulak yolu enfeksiyonu ile beraber orta kulak enfeksiyonları da gelişmekte ve işitme kaybında artışa sebep olabilmektedir. Kulağa kaçan su dış kulağın nemlenmesine, koruyucu bariyerin bozulmasına ve enfeksiyonlara zemin hazırlamaktadır’ dedi.

KULAK TIPACI KULLANILABİLİR

Denize veya havuza girecek olan kişilerin eczanelerde satılan su geçirmeyen kulak tıpalarından alması gerektiğini vurgulayan Akın, ‘Ayrıca havuzdan veya denizden çıktıktan sonra kulak çöpü kullanmadan havlu peçete ile kulak deliğinin girişi silinerek kulaktaki nemi azaltmakta yapılması gereken basit önlemlerden biridir.

Bu basit önlemleri alarak tatilinizi sağlıklı bir şekilde geçirebilir kulağınızda ağrı, işitme kaybı gibi belirtiler olduğunda herhangi bir ilaç kullanmadan direk bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması gerekmektedir’ uyarısında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Kulak Kristallerinin Oynamasına Ne İyi Gelir?

Kulak Kristallerinin Oynamasına Ne İyi Gelir?

Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Kulak Ağrısı Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Kulak Ağrısı Ne İyi Gelir?

Kulak Çınlaması Nasıl Önleyebiliriz?

Kulak Çınlaması Nasıl Önleyebiliriz?

İLİşKİLİ GALERİLER Kulaktaki Deliğin Anlamı

Kulaktaki Deliğin Anlamı

Kulak Ağrısını Geçiren Doğal Yöntem! İhtiyacınız Olan İki Malzeme...

Kulak Ağrısını Geçiren Doğal Yöntem! İhtiyacınız Olan İki Malzeme…

Kulak Tıkanmasını Engellemenin 5 Pratik Yolu

Kulak Tıkanmasını Engellemenin 5 Pratik Yolu

Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?

Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.