DOLAR 32,5059
EURO 34,9169
ALTIN 2.447,53
BIST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yaz Aylarında da Varis Tedavisi Mümkün

17.05.2020
A+
A-

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler, yeni yöntemler doğru yaz aylarında da varis tedavisinin mümkün olacağını belirtti.

YAZ AYLARINDA VARİS ŞİKAYETLERİ ARTIYOR

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla genişleyen damarlar, varise tabi sızı ve şikayetlerin de giderek artmasına sebep olur. Hastaların şikayetlerinin artmasının sebebi ise en ince ayrıntısına kadar lekeli kanın bacakta birikmesi, yukarı doğru hareket edememesidir. Varise yan olarak damar şişkinliğinin yanı sıra kirli kanın bacakta göllenmesinden nedeniyle kramplar, renk değişiklikleri, takâtsizlik şehvetli ve kaşıntı da yaşanır.

ÖNCELİK VARİS ÇEŞİDİ BELİRLENİR

Ilk Kez ayakta yapılan Bilateral Venöz Doppler ZIHIN ile mirasçı çeşidi belirlenir. Büyük safen ven veya minik safen vende geri akım yani firari olup olmadığına bakılır. Kılcal damarların yaygınlığı ve ikâmetgâh yerleri, varsa ilişkisi bulunan damarlar belirlenir. Perforan ven dediğimiz derin venöz sistemle ilişkili damar olup olmadığı, bu venlerde yeteneksizlik bulunup bulunmadığı saptama edilir. Tüm bu işlemlerin arkasında çıkarılan venöz haritalama ile hastaya EVLA (EndoVenözLazerAblasyon) veya Köpük Skleroterapi tedavilerinden hangisinin uygulanacağına karar verilir.

EVLA VE KÖPÜK SKLEROTERAPİNİN AVANTAJLARI

EVLA ve Köpük Skleroterapi tekniğinde, geleneksel tekniklerde olduğu gibi cerrahi yöntemlerle damarlar çıkarılmaz. Bu çare yönteminde mirasçı oluşan damarın iç yüzeyi yakılır. İç yüzeyi yakılan damar, ateşe tutulmuş plastik gibi büzüşür ve iç yüzeyi yapışır.

EVLA tedavisinden sonradan ortalama 15-20 gün, Köpük Skleroterapi tedavisinden sonradan da 2-3 gün ince mirasçı çorabı giyilmesi yeterli olur.

sonuç olarak, EVLA ya da Köpük Skleroterapi uygulanarak yaz aylarında da mirasçı tedavisi rahatlıkla yapılabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Varis Tedavi Edilmezse Akciğere Böyle Zarar Veriyor!

Mirasçı Çare Edilmezse Akciğere Böyle Zarar Veriyor!

Romatizma ve Varislere Çok İyi Geliyor!

Romatizma ve Varislere Çok İyi Geliyor!

Varis Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Varis Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Varise Doğal Çözüm

Varise Doğal Çözüm

İLİşKİLİ GALERİLER Gebelikte Varis Oluşumunun Nedenleri!

Gebelikte Varis Oluşumunun Nedenleri!

Varislere Doğal Çözüm! Yeşil Domatesin Faydaları

Varislere Doğal Çözüm! Yeşil Domatesin Faydaları

At Kestanesi Varisin En Büyük Çözümü!

Beygir Kestanesi Varisin En Büyük Çözümü!

Kısa Bacakların Daha Uzun Görünmesini Sağlamak için 10 İpucu

Kısa Bacakların Daha Uzun Görünmesini Sağlamak için 10 İpucu

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.