DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Yaz Aylarında Coronavirüse Karşı Alınacak Tedbirler

19.06.2020
A+
A-

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, Coronavirüs riskine karşı yaz aylarında uyarı edilmesi gerekenlere değinerek kayda değer açıklamalarda bulundu. İşte yaz aylarında Coronavirüse karşısında alınması gereken önlemler…

YAZ AYLARINDA CORONAVİRÜSE KARŞI HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI?

Anında cümbür cemaat karantina sürecinden daha sonra azıcık olsun nefes almak ihtiyacı içerisine girdi ancak kuşkusuz gevşememek gerekiyor. Mutlaka maske takılmalı, sosyal uzaklık kuralına uyarak öpüşmek, sarılmak gibi temastan kaçınılmalı. Maske başvuru süresi ise kişiden kişiye ve bulunulan ortama tarafından değişim göstermektedir.

Kullanılan ve nemlenen, üstüne birkaç kez öksürülmüş olan maskelerin elbette tekrar kullanılmaması gerekir. Çünkü ıslanan, nemlenen maske, virüs ve bakterilerin çoğalması için uygun hale gelir. Bu da afiyet açısından uygunsuz bir koşul oluşmasına niçin olur.

dışarıda da olsa sosyal mesafeye dikkat etmek gerekiyor. dışında sosyal uzaklık kuralına uyulduğu sürece birlikte oturulabilir, sohbet edilebilir. Yeter ancak sarılıp öpüşmekten, tokalaşmaktan uzakta kaçın. Herhangi bir temasa tehlike oluşturabilir.

Spor yapan kişiler efor sarf ederken terliyor ve daha sık nefes alıp vermeye başlıyor. Efordan sonra yoğun bir şekilde damlacık atılıyor. Bu yüzden spor yapan şahısların sosyal mesafeyi azıcık daha uzakta tutması gerekmektedir.

Alışveriş merkezlerinin açılmasıyla birlikte birçok kişi eksiklerini bakmak için gitti. Bu gibi yerlerde de minimum iki metrelik sosyal mesafenin korunması gerekmektedir. Oturulacaksa bir sandalye manâsız bırakılarak oturulmalı ve mutlaka maske takılmalıdır.

Marketten alınan yiyeceklerden de virüs bulaş riski vardır. böylece mümkünse dışarıda veya balkonda havalandırıp, silip veya yıkayıp buzdolabına koyun.

Bu süreçte denize girebilir fakat burada da yakın temastan kaçınmak gerekiyor. Şezlonglar dip dibe olmamalı, aralıklı oturma düzeni kurulmalı. Plajlar kalabalık olmamalı. Denize girmekte, güneşlenmekte, tatile gitmekte herhangi bir sakınca yok ancak mutlaka sosyal uzaklık kuralına uyulması gerekmektedir.

Havuz sosyal mesafenin korunması açısından epeyce tehlikeli bir alandır. bu nedenle dezenfeksiyon sistemlerinin çalıştığından muhakkak olup, sosyal mesafeyi korumak şartıyla havuza gidilebilir.

Restoranlarda ya da otellerde masalar birbirinden uzaktan, bir batmış bir abes biçiminde oturma düzeni oluşturulmalı. Karşısında kaşıya yok, çapraz oturma düzeni yapılmalı. Sandalyelerin arası açılmalı. Yemek bitip sohbet kısmına geçildiğinde ise maskeler takılacak.

İş yerlerinde de mutlaka maske takılmalı ve sosyal uzaklık kuralına uyarak çalışılmalıdır. Çalışılan ortamın aralıksız havalandırılması gerekmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Trump'tan Coronavirüse Karşı Olağanüstü Fikir

Trump’tan Coronavirüse Karşı Mucizevi Düşünce

Hindistan'da Son Bir Günde Coronavirüs Nedeniyle 2003 Kişi Öldü

Hindistan’da Son Bir Günde Coronavirüs Nedeniyle 2003 Birey Öldü

Meksika'da Coronavirüsten Son 24 Saatte 730 Can Kaybı

Meksika’da Coronavirüsten Son 24 Saatte 730 Can Kaybı

TRT World'den Coronavirüsle İlgili Fotoğraf ve Tasarım Yarışması

TRT World’den Coronavirüsle İlgili Fotoğraf ve Tasarım Yarışması

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

Çin’in Coronavirüs Aşısı Yüzde 90’dan Fazla Olumlu Sonuç Verdi

Çin’in Coronavirüs Aşısı Yüzde 90’dan Pozitif Olumlu Netice Verdi

Belçika'da Coronavirüs Vaka Sayısı 60 Bini Geçti

Belçika’da Coronavirüs Vaka Sayısı 60 Bini Geçti

Coronavirüse Rağmen Cesetleri Açık Havada Bırakmaya Devam Ediyorlar

Coronavirüse Karşın Cesetleri Dıştan Bırakmaya Devam Ediyorlar

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.