DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yayla Mahallesi’nde Muharrem Ayı Aşure Etkinliği Dayanışma İçinde Gerçekleşti

Yayla Mahallesi’nde Muharrem Ayı Aşure etkinliği, dayanışma ve paylaşmanın sıcaklığıyla gerçekleşti; birlik ve beraberlik duygusu güçlendi.

12.07.2026
A+
A-

Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki Yayla Mahallesi’nde Muharrem ayı vesilesiyle aşure, keşkek ve lokma hayrı düzenlendi. Mahalle halkının iş birliğiyle meydanda gerçekleştirilen etkinlikte, sevinç ile hüzün bir arada yaşandı.

Mahalle Muhtarı Mustafa Çakır ve azaların katılımıyla yürütülen programda, Mevlit okunması ve duaların edilmesiyle birlikte ilçe protokolü de törene katıldı. Çakır, Muharrem Ayı’nın paylaşma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini ifade ederek, geleneksel aşure geleneğinin birliğe katkısını vurguladı.

Aşure geleneğinin yaşatılmasına emek veren hayırseverlere teşekkür eden Çakır, mahalle halkının dayanışmasıyla renklendirilen etkinliğin toplumsal bağları pekiştirdiğini sözlerine ekledi. Etkinliğe dair ayrıntılar haber ajansları ve çeşitli haber sitelerince paylaşılırken, mahalle halkının da yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.