DOLAR 32,2853
EURO 34,7704
ALTIN 2.392,43
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Yataktan Hızlı Çıkabilmenin Yolları Nelerdir?

26.04.2021
A+
A-

Yatak keyfi birçoğumuzun vazgeçilmez rutinleri arasında. Ancak bazıları bu keyiften ayrılmakta oldukça zorlanıyor. Zorlananlar için yataktan çıkabilmenin yollarını sizler için araştırdık.

Sizde sabahları kalkmakta zorlananlardan mısınız? Uykudan kopamadığınız için sürekli bir yerlere geç mi kalıyorsunuz? Bizde sabahları yataktan kalkmakta zorlananlar için kolay kalmanın ipuçlarını hazırladık.

YATAKTAN HIZLI ÇIKABİLMENİN YOLLARI

Sağlığınıza Dikkat

Yataktan kalkmakta zorlanmanızın nedenlerinden ilki vücudunuza nasıl baktığınızla ilgilidir. Bunun için daha sağlıklı besinleri tüketmelisiniz. Belki de uyku apneniz olabilir. Eğer her şeyi doğru yaptığınıza inanıyorsanız, bu konuda bir uzmana gözükmeniz gerekir.

Alarmı Uzak Noktaya Koyun

Sabah çalan alarmı kapattığınızı bile hatırlamıyor musunuz? Bunun için alarmı yatağınızın kenarına değil de biraz uzakta bir yere konumlandırırsanız, daha fazla dayanamayıp, alarmı kapatmak  için yataktan kalkacaksınız. Aynı zamanda eğer karanlıkta uyumayı tercih ediyorsanız alarmınızı ışıklı olanlardan tercih edin. Daha çabuk ayılmanızı sağlayacaktır.

Alarm Sesinizi Değiştirin

Sabah uyanırken sizi rahatsız edecek, agresif uyanmanıza sebep olacak melodilerden oldukça uzak durun. Bunun yerine sakinleştirici ve alışmadığınız bir melodiyi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede alışmadığınız bir melodiyle uyanmak hızlanmanızı sağlayacaktır.

Yatmadan Önce Yetiklerinize Dikkat Edin

Gece uyumadan önce alkol ya da kafein içerikli içecekler kullanıyorsanız, bu tür içecekler uykuya geçmeniz için engel oluşturan içeriklerden oluştuğu için uykunuzu olumsuz etkiler. Bu nedenle yatmadan önce bu tür içeceklerin tüketimine dikkat etmeniz gerekir.

Kokulardan Yardım Alın

Uyanmayı başardınız fakat ayılmakta zorlanıyorsunuz. Bunun için yatağınızın kenarında portakal, üzüm ya da nane aromalı yağlardan bulundurabilirsiniz. Kalktığınız anda bunlardan koklamanız, güne daha çabuk başlamanızı sağlayacaktır.

Uyanma Konusunda Kendinizi Motive Edin

Her sabah kalkmak için kendinizi zorlamak yerine, ayılmak için gün içinde yataktan kalkma egzersiz yapmayı deneyin. Günde iki kere 10 defa yapacağınız bu alıştırma ile alarm çaldığı anda yataktan daha hızlı kalkacaksınız.

Uyumadan Önce Telefonlardan Uzak Durun

En azından uyumadan yarım saat kadar önce teknolojik aletlerini bir kenara bırakmayı deneyin. Daha rahat ve dinç uyandığınızı siz de göreceksiniz.

Erken Uyumayı Deneyin

Belki gün içerisinde yoğunsunuz, işleriniz geç vakitlere kadar uzuyor ve kendinize zaman ayırmak istiyorsunuz. Evet haklısınız ama gününüzün güzel başlaması için uykuya ihtiyacınız var.

Egzersiz Yapın

Günün erken saatlerinde egzersiz yapmak hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecektir. Tercih ettiğiniz egzersizler hafif olursa sersemliği üzerinizden daha rahat atmanızı sağlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.