DOLAR 32,5282
EURO 34,8785
ALTIN 2.435,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yaşlılar internet bankacılığına güveniyor mu?

12.05.2018
A+
A-

Seville Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Enstitüsü’nden uzmanlar, 60 yaş ve üstü bir grup ile internet bankacılığı üzerine araştırma yaptı. Bu grubun, Z kuşağı ile yaşadığı dijital uçurumun nedenlerinin psikolojik olduğu sonucuna varıldı. Yani yaşlıların dijitale olan uzaklığı, genel kanının aksine öğrenmemekten değil, tedirgin olmaktan kaynaklanıyor.

Yabancı dil öğrenmek için ideal yaş nedir?

Yabancı dil öğrenmek, ülkemizde birçok öğrenci ve yetişkinin karşısına çıkan en önemli problemlerden biri oluyor. Yeni bir araştırma, yabancı dil öğrenmek için en uygun yaşın kaç olduğunu ortaya koyuyor.

60 yaş üstü 396 kişinin katıldığı araştırmada, katılımcılara internet ve çevrimiçi hizmetler hakkında bir anket uygulandı. Anket sonuçlarında katılımcıların kendine yeterlilik, kaygı düzeyleri ve sosyal grupların etkisi ile ‘psiko-dijital’ bölünme yaşadıkları tespit edildi. Bu durumu atlatabilmeleri durumunda ise internet bankacılığına sıcak baktıkları öğrenildi.

Ancak bankaların, internet bankacılığı hizmeti için 60 yaş üstü grubu hedef alan özel bir çalışması bulunmuyor. Genellikle maddi imkanları yüksek olan ve para harcama potansiyeli yüksek olan bu kişilere yönelik bir kullanım sağlanmasının, bankaların işlem hacmini artıracağı da belirtiliyor.

Ayrıca çalışmada, yaşlıların internet bankacılığı kullanmalarının aktif bir yaşlanma geçirmeleri için de önemli olduğu belirtiliyor. Böylelikle, daha fazla konfor, bağımsızlık ve dijital ortama dahil olmalarının günlük hayat kalitelerini de artıracağı söyleniyor.

Çalışmada, yaşlı kullanıcıların internet ortamına kıyasla, banka şubelerine daha fazla güven duydukları sonucuna varıldı. Bunun arkasındaki ana nedenin ise banka personellerinin olası bir sorunda kendilerine yardımcı olacağını düşünmeleriydi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.