DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Yargıtay o eşyaları silah saydı!

26.05.2020
A+
A-

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine kadar Yargıtay 3. Cinayet Dairesi tarafından alınan kararlardan ilki İstanbul’dan… İstanbul’da tartıştığı arkadaşına kemerle vurarak yaralayan sanık “bile bile yaralama” suçundan hapse hükümlü edildi. Yaralanan birey kararı “daha artı canice almalı” diyerek temyiz etti. Temyiz talebini yerinde bulan Yargıtay, lokal mahkemenin kararını bozdu. Kemerin tabanca sayılacağı belirtilmiş kararda, sanığın “silahla kasıtlı olarak yaralama” suçundan cezalandırılması gerektiği belirtildi.

OĞLUNUN BAŞINA BARDAKLA VURDU

Malatya’da tartıştığı oğlunun başına bardakla vurarak, yaralanmasına neden olan sanığa “silahtan farzedilen eşya ile yaralama” suçundan bahşedilen hapis cezası ise Yargıtay tarafından onandı.

KIZ ARKADAŞINI DARP ETTİ

Antalya Serik’te kız arkadaşını ağaçtan kopardığı dal parçası ile darp eden sanığa “bile bile yaralama” suçundan verilen hapis cezası bozuldu. Yargıtay dal parçasının silah sayılacağını belirtti. Sanığın cezasında sözde oranında artırım yapılması gerektiği ifade edildi.

ÇALIŞMA ARKADAŞINI AYNA İLE YARALADI

Gebze’de alıştırma arkadaşının kafasına ayna ile vurarak, yaralanmasına niçin olan sanığa “silahtan sayılan eşya ile yaralama” suçundan verilen hapis cezası da onandı.

EŞİNE TV KUMANDASI İLE VURDU

Eskişehir’de ise tartıştığı eşini TV kumandası ile darp eden sanığa “bilerek yaralama” suçundan verilen hapis cezası bozuldu. Kumandanın tabanca sayılacağı belirtilen kararda sanığın “silahla kasıtlı olarak yaralama” suçundan cezalandırılması gerektiği belirtildi.

KARDEŞİNE KÜL TABLASI ATTI

İstanbul’da da tartıştığı kardeşinin başına kül tablası ile vurarak yaralayan sanığa “silahla kasıtlı olarak yaralama” suçundan verilen hapis cezası da Yargıtay tarafından onandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.