DOLAR 32,3652
EURO 34,9611
ALTIN 2.325,56
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yapay Zeka sağlık sektörünü şekillendiriyor

18.09.2018
A+
A-

Örnek vermek gerekirse Google’ın DeepMind yapay zeka teknolojisi göz hastalıklarının teşhisinde etkin rol oynuyor. Elde edilen veriler bu hastalıklarla savaşmak için ilaç sektörüne de yol gösteriyor.

Google Yapay Zeka ile neler yapacak?

Google I/O 2018 etkinliği, özellikle de yapay zekanın yeni nesil teknolojilerine ev sahipliği yaptı. Peki, Google Yapay Zeka ile neler yapacak? Yapay zeka, hayatımızı nasıl şekillendirecek?

Yapılan araştırmalardan birinde ise kanser hücrelerinin belirlenmesi amacıyla 100.000 resim hem uzmanlar hem de yapay zeka tarafından inceleniyor. Daha hızlı sonuç vermesinin yanında yapay zekanın yaklaşık yüzde 97’lik doğru teşhis oranı, uzmanları geride bırakmayı başarıyor.

yapay zeka

Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen yapay zekanın sağlık sektöründe kullanılmasının önünde engeller de mevcut. Bunlardan biri hasta verilerinin standart bir formatta depolanmıyor oluşu. Bunun yanında tüm sağlık kurumlarının ortak bir veritabanı kullanmaması da yapay zekanın sağlık sektöründeki yumuşak karnını oluşturuyor.

Yapay zekayı bu sektörde kullanan firmalar kendi veri dosyalarını oluşturmaya çalışsalar dahi hastalarla ve araştırmalarla ilgili notların veriye dönüştürülemeyecek (resimler, el yazıları vb.) ortamlarda olması işleri zorlaştırıyor.

Bu bilgilerin ışığında siz olsaydınız, kendinizi yapay zekanın ellerine mi bırakırdınız yoksa kanlı canlı bir doktorla mı muhattap olmak isterdiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.